CORONAVIRUS. Premierul Orban solicită intensificarea controalelor în transportul rutier

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor Transporturilor și Internelor intensificarea controalelor privind respectarea regulilor de protecție sanitară în transportul intrajudețean și interjudețean. Totodată, în transportul elevilor a cerut ca aceste verificări să fie făcute ”fără milă” și ”la maxim”.
transportul

Potrivit șefului Guvernului, transportul urban în interiorul orașelor mari este asigurat în condiții mai bune, gradul de conformare al cetățenilor fiind mai mare.

În schimb, acesta consideră că sunt probleme cu nerespectarea regulilor de protecție în cazul transportului intrajudețean și interjudețean, la transportul la muncă și acasă, mai ales pe platformele industriale.

”Sunt companii care, normal, ca să își maximizeze profitul, transportă peste număr și nu se implică în asigurarea respectării normelor de protejare a sănătății. Şi acolo am avut cazuri care au fost generate nu de activitatea la locul de muncă, pentru că în 90% din situații la locurile de muncă sunt respectate cu strictețe regulile, e clar că infectarea s-a produs pe parcursul transportului”, a afirmat premierul.

Totodată, acesta a cerut ministrului de Interne şi reprezentanților Ministerului Educației să acorde o atenție specială transportului elevilor.

”Și aici trebuie să daţi amenzi drastice acolo unde constatați încălcarea regulilor care sunt stabilite prin hotărâre de guvern şi prin norme comune, pentru că nu putem accepta ca firme care trebuie să aibă responsabilitatea protejării sănătății copiilor care sunt transportați să încalce, cu nerușinare, niște norme elementare care trebuie puse în practică. Aici, domnule ministru Vela, fără milă și controale la maxim. Ştim, în general, cunoaştem firmele care asigură transportul. Nu e acceptabil să îngrămădești elevi, copii, să-i îngrămădești în niște mijloace de transport în care să fie adulți care nu respectă regulile şi șoferul să nu zică nimic, șoferul să permită nerespectarea regulilor. Acestea sunt niște condiții, cum să vă spun, elementare care trebuie asigurate”, a subliniat Ludovic Orban.

În condițiile în care în transportul intrajudețean licențele sunt acordate de consiliile județene, șeful Guvernului i-a solicitat ministrului Transporturilor să ia legătura cu președinții acestor instituții ca să retragă licențele acolo unde sunt încălcate normele de protejare a sănătății publice.

 

CITEȘTE ȘI:

Biologia, sursă de inspirație pentru conducerea autonomă în Continental Iași

60% dintre salariații din mediul privat, îngrijorați de siguranța locului de muncă

Grevă generală a transportatorilor publici din Grecia

 

 

Adaugati comentariu