Biologia, sursă de inspirație pentru conducerea autonomă în Continental Iași

Continental, companie tehnologică, propune un concept inovator ce va permite autovehiculelor autonome să se deplaseze în grupuri formate pe mai multe benzi de circulație, crescând siguranța chiar și atunci când distanțele dintre vehicule sunt foarte mici, la viteze de autostradă.
Continental Iași

Dezvoltarea infrastructurii rutiere nu poate ține pasul cu numărul din ce în ce mai mare de autovehicule, ceea ce conduce frecvent la ambuteiaje și accidente pe autostrăzi, precum și la creșterea consumului de combustibil și a emisiilor poluante.

Conceptul dezvoltat de Continental alături de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) are la bază ideea perfectată pentru convoaiele de autovehicule care se deplasează compact pe o singură bandă de circulație și dorința de a elimina pe cât posibil efectele negative ale numărului în creștere de autovehicule.

În acest context, o echipă de specialiști din Continental Iași, în colaborare cu cercetători ai Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul (TUIASI) a investigat posibilitatea de utilizare a algoritmilor de inteligență a grupurilor pentru autovehiculele aflate pe nivelul 4 de automatizare.

„Acești algoritmi, inspirați din modurile în care interacționeză și cooperează indivizii din roiurile de albine, bancurile de pești, stolurile de păsări, permit formarea și menținerea grupurilor de autovehicule care se deplasează compact pe mai multe benzi de circulație. Strategiile presupun, în primul rând, înțelegerea situațiilor complexe din trafic și planificarea mișcării pentru conducere automată în traficul pe autostrăzi prin cooperarea cu autovehiculele din imediata vecinătate”, explică Marian Petrescu, directorul locației Continental Iași.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

60% dintre salariații din mediul privat, îngrijorați de siguranța locului de muncă

Grevă generală a transportatorilor publici din Grecia

Brokerii de asigurare au intermediat, în primul semestru, 87% din primele pentru RCA și Casco

 

 

Adaugati comentariu