Advertisement

brokerii
Home Administrare flote Asigurări Brokerii de asigurare au intermediat, în primul semestru, 87% din primele pentru RCA și Casco

Brokerii de asigurare au intermediat, în primul semestru, 87% din primele pentru RCA și Casco

În primul semestru din 2020, brokerii au vândut marea majoritate a polițelor RCA și Casco, aceștia intermediind pe segmentul asigurărilor auto prime în valoare de 2,77 miliarde de lei, adică 87,1% din piața de profil.

Potrivit Autorității de Supraveghere Financiară, pe parcursul primului semestru, brokerii de asigurare au intermediat prime în valoare de 1,88 miliarde de lei pe segmentul RCA + CMR, în creștere cu aproape 16% comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului trecut, când valoarea polițelor auto obligatorii vândute de intermediari a fost de 1,79 miliarde de lei. În acelasi timp, primele intermediate pe segmentul Casco au urcat cu 12,5% faţă de acelaşi interval, de la 789 milioane de lei la 888 milioane de lei.

În ceea ce privește veniturile din activitatea de intermediere, primele şase luni din 2020 au adus pentru brokerii de asigurare o creștere cu 9,14%, până la 669 milioane de lei. Pe clasa asigurărilor de răspundere civilă (RCA + CMR), veniturile au fost de 274,4 milioane de lei, iar pe clasa asigurărilor de mijloace de transport terestru (Casco), de 147,4 milioane de lei.

Ponderea veniturilor din activitatea de intermediere în volumul de prime intermediate la nivelul pieței de brokeraj a fost de 17,59% (comision mediu), pe segmentul asigurărilor generale acesta fiind de 16,65%, iar pe segmentul asigurărilor de viata 41,85%.

Topul brokerilor

La finalul semestrului I erau înregistrati în evidențele ASF un număr de 294 de brokeri de asigurare și/sau reasigurare, din care 283 societăți active, 1 societate cu activitatea interzisă temporar și 10 societăți cu activitatea suspendată.

Conform supraveghetorului pieței, primii 10 brokeri dețin o cotă de piață cumulată de 46,63%, similar cu situația de la finalul primului semestru din 2019.

Liderul pe segmentul intermedierilor după primele şase luni este Marsh Broker de Asigurare Reasigurare, cu o cotă de 7,35%, urmat la foarte mică distanţă de Safety Broker de Asigurare (7,11%).

Pe locul trei și patru se plasează Destine Broker, cu o cotă de 5,69% și Transilvania Broker, cu 5,38%.

Top 5 este incheiat de Inter Broker, cu o cota de piata de 5,15%. Pe locurile urmatoare s-au plasat: Daw Management – 3,87%, Campion Broker de Asigurare – 3,85%, UniCredit Insurance Broker – 3,4%, Porsche Broker de Asigurare – 2,62% si Millenium Insurance Broker – 2,21%.

 

CITEȘTE ȘI:

Gaz-24-02 este cel mai ciudat troleibuz din lume

CNSU propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 zile. Textul integral al hotărârii

CORONAVIRUS. Modificarea condiţiilor de intrare în Italia

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

RCA
Asigurări

Piața RCA, în scădere cu 11% în trimestrul I din 2024, la 2,15 miliarde de lei

Volumul primelor brute subscrise pe segmentul RCA de societățile autorizate și reglementate...

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...