Afacerile din comerțul auto-moto, în scădere cu 12,2% după primele 8 luni

Afacerile din comerțul auto-moto au scăzut cu 11,6% în luna august 2020 față de luna anterioară, rezultatul după primele 8 luni indicând o diminuare de 12,2% comparativ cu perioada similară din 2019, a anuntat astăzi Institutul Național de Statistică.
comerțul auto-moto

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întretinerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie bruta, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,6%, ca urmare a diminuărilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-13,1%), comerțul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-10,1%), comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și
repararea motocicletelor (-9,6%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-8,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul auto-moto, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

Comerțul  auto-moto în august 2020 comparativ cu august 2019

Afacerile din comerțul cu ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019, a înregistrat
o creștere cu 1,5%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor (+101,4%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (+2,4%). Scăderi au înregistrat activitățile din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-0,6%) și din comerțul cu autovehicule (-0,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul auto-moto, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucratoare și de sezonalitate, în luna august 2020, a înregistrat o creștere cu 2,5% față de luna august 2019.

Perioada ianuarie – august 2020 comparativ cu perioada similară din 2019

În perioada ianuarie – august 2020 comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu
ridicata și cu amănuntul, întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 12,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerțul cu autovehicule (-18%), comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (-9,5%) și la activitățile de întreținere și reparare a autovehiculelor (-0,9%).

În schimb, comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente; întreținerea și repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%.

În primele 8 luni din 2020 comparativ cu același interval din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerțul auto-moto, serie ajustată, a scăzut cu 11,7%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o societate în perioada de referință, provenite atât din activitatea principala, cât și din activitățile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

China redevine un El Dorado pentru constructorii auto occidentali

Facilități pentru românii din strănătate privind permisul auto și ITP. Proiect adoptat de Senat

Guvernul prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile. Evenimentele private vor fi interzise

 

 

Adaugati comentariu