BMW și VW atacă Tesla

Doi dintre cei mai importanți producători auto germani, BMW și VW, pregătesc o ofensivă fără precedent în segmentul vehiculelor electrice, cu scopul de a-i detrona din vârful ierarhiei pe americanii de la Tesla. Iată ce planuri au pentru viitorul apropiat!
BMW si VW atacă Tesla floteauto.ro

Tesla a profitat de schimbările aduse de actuala pandemie fără a face vreun efort: contextul a transformat-o peste noapte în cel mai valoros producător auto la bursă, iar vânzările sunt mai mari decât oricând. Sigur, victoria are la bază o strategie bine gândită și un geniu care nu se teme să șocheze și apoi să culeagă roadele: Elon Musk.

Totuși, contextul nu va rămâne la fel de relaxat pentru americani în viitorul apropiat. BMW și VW pregătesc o ofensivă colosală pe ramura vehiculelor electrice.

BMW și VW ar putea depăși producția Tesla

Chiar dacă singurul model electric de serie din gama actuală a bavarezilor, i3, se află în producție încă din 2013, BMW va lansa în viitorul apropiat 9 modele electrice nou-nouțe. Acestea, împreună cu hibridele plug-in, se vor vinde în peste 7 milioane de exemplare până în 2030, conform planului ”Power of Choice” gândit de BMW.

Progresul este uriaș: dacă în întreaga sa istorie, BMW Group a vândut 50.000 de vehicule electrificate marca BMW și MINI, numărul se va dubla până în 2021, deci în mai puțin de doi ani. Dacă ne referim doar la vehicule electrice, în următorii 10 ani se așteaptă vânzări de 4,6 mil. unități, ceea ce s-ar traduce prin 460.000 unități anual, adică de 11 ori mai mult decât au vândut în 2019.

BMW și VW atacă Tesla floteauto.ro

Primele modele electrice pe care bavarezii le vor pune în vânzare vor fi BMW iX3 (vara anului 2021), BMW i4 (concurent pentru Tesla Model 3) și versiunea de serie a conceptului BMW iNext (care, probabil, se va numi iX și va avea o autonomie de 740 km). Acestea vor fi urmate de varianta electrică a lui BMW X1 (numită iX1) și de cele ale seriilor 5 și 7, numite i5 și i7.

➡ Familia MINI va primi două SUV-uri mari! 💡

De asemenea, Seria 3 va avea o versiune electrică numită i3, care va intra pe piață după ce hatch-ul actual cu același nume va fi retras. Încă nu e sigur, dar este posibilă apariția în 2025 a versiunii electrice a SUV-ului de lux cu 7 locuri BMW X7, numită iX7. În sfârșit, MINI va alătura actualului Cooper SE două SUV-uri bazate pe tehnica viitoarelor iX1 și iX3.

BMW și VW atacă Tesla floteauto.ro

Și Grupul VW are o strategie elaborată care îl poate aduce în vârf. De fapt, nemții au declarat deschis pentru Welt am Sonntag (citat de Bloomberg) că pot să-i depășească pe rivalii de la Tesla în curând în două ”zone critice”: producție și dezvoltare de software. Software… ironic, nu?

”Dacă Tesla va avea trei uzine care pot produce 300.000 – 500.000 de unități (anual, n.r.), noi vorbim despre 900.000 – 1.500.000 de unități”, a spus Bernd Osterloh, unul din membrii boarding-ului VW. ”Avantajul lor este că au deja software-ul implementat în mașini și îl folosesc să strângă date de pe șosea. Dar dacă implementăm sistemul nostru în mașini, vom dispune de mult mai multe date într-un timp scurt”.

Pe scurt, Grupul VW pregătește 75 de modele electrice până în 2029!

via Bloomberg, Autocar

Adaugati comentariu