Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto la bursă!

Ierarhia s-a schimbat într-o noapte, datorită unui mesaj aparent secret ”scăpat” de Elon Musk pe internet. Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto, după ce valoarea acțiunilor sale a depășit-o pe cea a companiei Toyota.
Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto la bursă floteauto.ro

Este fabulos cum o singură persoană poate influența, printr-un zvon scăpat aparent din greșeală pe internet, o întreagă lume. Geniul lui Elon Musk s-a dovedit, din nou, decisiv. Scenariul, parcă desprins din romanele lui Dan Brown, este, însă, cât se poate de real, iar dovada se află în cotațiile acțiunilor de la bursă.

 


Ei bine, povestea începe cu un email trimis de Elon Musk tuturor angajaților săi, în al cărui corp CEO-ul Tesla spunea:

E timpul să dăm drumul producției lui Tesla Semi. A fost un model de producție limitată până acum, iar asta ne-a permis să ameliorăm multe aspecte legate de design. Producția bateriilor și motorului va fi realizată în Giga Nevada, în timp ce majoritatea celorlalte componente va fi produsă în alte state. Eu și Jerome suntem foarte entuziasmați de colaborarea cu voi și de lansarea pe piață a acestui produs uimitor!”

Confirmarea: Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto la bursă!

Apoi, pe rețeaua de socializare Twitter, Elon Musk a confirmat veridicitatea mesajului, fără a părea afectat de ”scurgerea” informației și fără a da detalii suplimentare legate de producție.

 

Ei bine, după această confirmare, acțiunile Tesla practic au explodat, ajungând să valoreze la închiderea bursei din 10 iunie 1.025,05 USD/acțiune și totalizând astfel 190 mld. USD. Astfel, Tesla a reușit să depășească și cel mai valoros constructor auto, pe Toyota, ale cărui acțiuni valorau în acel moment 182 mld. USD.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto la bursă floteauto.ro

Mai jos am publicat un tweet lansat în timpul zilei, la o oră la care acțiunile Tesla aveau o valoare mai scăzută, care, însă, i-au permis să treacă pe primul loc la bursă.

 

 


 

Adaugati comentariu