Familia de SUV-uri MINI se va îmbogăți cu două modele… mari!

Două noi SUV-uri MINI vor fi lansate vor fi lansate în curând: unul electric, altul cu motor tradițional.Mini Countryman facelift

Compania britanică MINI pătrunde în segmente în care n-a mai activat până acum. Planurile includ două viitoare SUV-uri mai mari decât Countryman.

Primul dintre ele va primi propulsie pur electrică și va fi rezultatul colaborării cu chinezii de la Great Wall. Acesta va avea 5 uși și dimensiuni exterioare comparabile cu BMW X1. Din această colaborare, care poartă numele Spotlight Automotive, se va naște ulterior și un hatchback mic. Ambele modele vor fi construite în uzina chinezească de la Zhangjiang, care își va deschide porțile în 2022, va avea 3.000 de angajați și o capacitate de prodicție de 160.000 vehicule pe an.

➡ Citește aici testul cu MINI One D! 💡

Crossoverul electric va avea la bază o nouă platformă dezvoltată împreună cu partenerii chinezi și, cel mai probabil, va primi o baterie din cea mai recentă generație, fără cobalt, fabricată de SVolt (o divizie a companiei Great Wall). Este posibil ca viitorul SUV electric, care ar putea purta numele de Paceman, să stea și la baza viitoarei generații BMW i3.

Viitoarele SUV-uri MINI: fratele mai mare

Al doilea SUV va avea la bază cea mai recentă arhitectură dezvoltată de BMW, CLAR, va fi mai mare decât cel electric și s-ar putea numi Traveller. Acesta va avea gabaritul lui X3 și va fi cel mai mare model din gama MINI. Îl așteptăm pe piață în 2024. Arhitectura comună cu a modelelor X3, X5, X6 și X7 înseamnă că viitorul model ar putea fi fabricat în SUA și va fi primul MINI cu motor longitudinal.

Familia de SUV-uri Mini se va îmbogăți

În sfârșit, câteva cuvinte și despre viitoarea generație, a patra, a lui MINI hatch. Acesta va fi ceva mai compact decât actualul, dar spațiul interior va rămâne comparabil. Viitoarea generație va apărea pe piață la sfârșitul lui 2022 și va fi porpulsată de motoare tradiționale și mild-hybrid cu tehnologie pe 48 V. MINI Electric ar putea avea sistem de încărcare rapidă de 150 kW.

via autocar

Adaugati comentariu