Sprijinul de stat pentru companiile mari se va derula prin Eximbank

Guvernul va aplica un nou mecanism de garantare a creditelor care să asigure capital de lucru pentru companiile mari.companiile mari

Premierul şi ministrul Finanţelor au prezentat noua schemă de sprijin pentru companiile mari în cadrul consultările avute cu reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), la Palatul Victoria

Proiectul asupra căruia Guvernul este în consultări cu Comisia Europeană se va derula prin Eximbank, va avea un plafon de 8 miliarde de lei şi va acorda o garanţie la creditare de până la 80%.

De asemenea, prim-ministrul a menţionat modificările pe care Executivul le face în plan legislativ pentru a orienta fondurile europene către investiţii şi pentru a facilita accesul companiilor la fonduri europene.

În ceea ce priveşte plata concediilor medicale, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că au fost plătite 1,7 miliarde de lei, în condiţiile în care se înregistrau restanţe de 3 miliarde de lei la preluarea guvernării.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu şi şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

Dialogul dintre Guvern şi reprezentanţii ANEIR va continua, cu privire la măsurile de relansare economică aflate în pregătire de către Executiv.

 

CITEȘTE ȘI:

Trafic crescut la frontiera cu Ungaria în contextul măsurilor de relaxare

Țările UE relaxează restricțiile de călătorie după reguli proprii

Afacerile din comerțul cu autovehicule s-au prăbuşit cu 52,5 % în aprilie

 

Adaugati comentariu