Țările UE relaxează restricțiile de călătorie după reguli proprii

O serie de state membre UE au relaxat restricțiile de călătorie și au redeschis granițele, la o săptămână după ce comisarul pentru afaceri interne al Uniunii Europene, Ylva Johansson, a declarat statelor membre că „ar trebui să se deschidă cât mai curând posibil”.asigurare de călătorie

Aproape fiecare țară are propriul său calendar de relaxare a restricțiilor, precum și setul specific de reguli de călătorie.

Germania

Începând de la miezul nopții, avertismentele de călătorie pentru majoritatea țărilor europene și controalele la frontieră au expirat. Turiștii din țările vecine nu vor mai trebui să demonstreze că au un motiv întemeiat pentru a intra în țară.

Cu toate acestea, avertismentele rămân în vigoare pentru Spania, Finlanda, Norvegia și Suedia.

Pe de altă parte, nemții sunt în continuare sfătuiți de Guvernul de la Berlin să evite călătoriile neesențiale în străinătate.

Franţa

Franța își va deschide granițele pentru toate sosirile din UE și din țările din zona Schengen. Persoanele care sosesc din Europa nu vor mai intra în carantină. Cu toate acestea, cei care sosesc din Marea Britanie se vor confrunta cu aceeași autoizolare de două săptămâni, care a devenit obligatorie de la 15 iunie și pentru persoanele care ajung în Marea Britanie.

Din 15 iunie, la Paris se deschid si spatiile interioare ale restaurantelor. În celelalte regiuni ale Franței, măsura fusese adoptată.

Spania

Spania își va redeschide granițele pentru vizitatorii din Uniunea Europeană pe 21 iunie. Aceștia nu vor mai fi obligați să se supună carantinei de 14 zile.

Austria

Austria a pus capăt cerințelor de carantină și de testare pentru sosirile din țările UE și din statele nordice din afara UE. Restricțiile de călătorie rămân în vigoare pentru Suedia, Spania, Portugalia și Marea Britanie, precum și pentru persoanele care sosesc din Lombardia (Italia).

Elveţia

Elveția va permite intrarea persoanelor din toate țările UE, precum și din Marea Britanie. De asemenea, va relaxa restricțiile pentru Lichtenstein, Norvegia, Islanda și țările din afara UE care fac parte din Asociația Europeană de Liber Schimb cu Elveția.

Grecia

Cele două aeroporturi principale ale Greciei, din Atena și Salonic, se redeschid turiștilor din 29 de țări. Sosirile din regiunile afectate de coronavirus, care includ regiunea Paris, Madrid și Lombardia vor fi nevoiți să-și petreacă prima noapte într-un hotel desemnat special în acest scop.

Zborurile internaționale au fost reluate doar cu statele UE.

Grecia a deschis toate muzeele, însă turiștii sunt obligația să poarte măști de protecție și să respecte regulile de distanțiere socială.

Țările nordice

Danemarca își va deschide granițele numai pentru turiștii din Germania, Norvegia și Islanda, cu condiția să dovedească că stau cel puțin șase nopți.

Majoritatea restricțiilor din Norvegia rămân în vigoare, însă începând de luni vor fi permise călătoriile fără restricții din Danemarca, Islanda, Finlanda, Insulele Feroe și Groenlanda. Restricțiile rămân în vigoare pentru Suedia.

Finlanda va permite sosirile din Danemarca, Islanda, Norvegia, Estonia, Letonia și Lituania.

Islanda va solicita prezentarea unui test pentru coronavirus (copiii sunt excluși) ca opțiune în locul unei carantine de 14 zile.

Cehia

Republica Cehă va permite intrarea în țară a turiștilor din mai multe țări UE, dar va folosi un sistem de semnalizare care va bloca intrarea celor din statele„portocalii” sau „roșii”, precum Portugalia și Suedia. Persoanele din cele două țări, precum și cele care vin din Silezia (Polonia) vor fi obligate să prezinte un test negativ sau si intre în autoizolare.

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din comerțul cu autovehicule s-au prăbuşit cu 52,5 % în aprilie

Ludovic Orban: Rămâne restricționat ”cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise”

Autostrada Comarnic-Braşov primeşte sprijin de la primăriile de pe Valea Prahovei

 

Adaugati comentariu