Advertisement

comerţul
Home Miscellanea Business Avans de 3,2% pentru afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete

Avans de 3,2% pentru afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete

În primele două luni, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, faţă de perioada similară a anului precedent, cu 3,2% ca serie brută, un rezultat susţinut de avansul cu 60,4% al afacerilor din Comerţul, întreţinerea şi repararea motocicletelor.

Datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistica (INS) arată ca în perioada ianuarie-februarie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a avansat atât ca serie brută cu 3,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,4%. La acest rezultat şi-au mai adus contribuţia, alături de Comerţul cu motociclete (creştere cu 60,4% serie bruta, 52,8% serie ajustată), şi afacerile din segmentul privind Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (21,1% serie brută, 20,8% serie ajustată). În Comerţul cu piese şi accesorii, volumul cifrei de afaceri a scăzut ca serie brută cu 0,7%, dar a crescut ca serie ajustată cu 0,9%. În acelaşi timp, afacerile din Comerţul cu autovehicule s-au diminuat uşor ca serie brută, cu 0,3%, dar au urcat ca serie ajustată, cu 4%.

Pe de altă parte, în februarie 2020 comparativ cu luna anterioară, afacerile din comerţul cu autovehicule si motociclete au crescut cu 5,7% ca serie brută, dar ca serie ajustată au scăzut cu 0,3%. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat tot în Comertul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;
Întreţinerea şi repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat ca serie bruta cu 12,1%, însă s-au redus marginal ca serie ajustată, cu 0,2%. În acelaşi timp, creşteri au mai fost raportate în Comerţul cu autovehicule (9,4% serie brută, 0,1% serie ajustată), pe segmentul Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (1,7% serie brută, 3,5% serie ajustată). În Comerţul cu piese si accesorii, volumul cifrei de afaceri a urcat cu 1,2% ca serie brută, însă s-a diminuat cu 0,1% ca serie ajustată.

Potrivit INS, comparativ cu luna similară a anului precedent, în februarie 2020, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 2,7% ca serie brută şi cu 4,7% ca serie ajustată. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat tot în Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat, ca serie brută, cu 52,4%, iar ca serie ajustată cu 40,4%. În acelaşi timp, creşteri au mai fost raportate în Comerţul cu autovehicule (1,1% serie brută, 4,9% serie ajustată) şi pe segmentul Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (21,8% serie brută, 24,9% serie ajustată).
În Comerţul cu piese şi accesorii afacerile au scăzut cu 4,7 ca serie brută şi cu 2,1 ca serie ajustată.

Reamintim că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete s-a majorat, în 2019, cu 8,2%, un avans mai mare decât cel înregistrat în anul precedent, de 6,7%. Anul trecut, cel mai dinamic segment a fost cel al comercializării motocicletelor, unde afacerile au crescut cu peste 36,7%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către o societate într-o perioadă de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEŞTE ŞI:

Îşi revine piaţa auto din China? Populaţia evită transportul în comun şi preferă autoturismele

Fii primul proprietar al acestui Mercedes-Benz SL 600 nou-nouț!

Ce se va întâmpla după ce expiră şomajul tehnic

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...