Advertisement

Industria auto chineză
Home Piaţa auto Îşi revine piaţa auto din China? Populaţia evită transportul în comun şi preferă autoturismele

Îşi revine piaţa auto din China? Populaţia evită transportul în comun şi preferă autoturismele

După câteva săptămâni în care au fost aproape inexistente, vânzările de maşini noi se reiau treptat. Va reuşi luna aprilie să compenseze scăderea de 43% din martie de pe piaţa auto din China?

China a fost nevoită să adopte măsurile de carantinare a populaţiei şi de oprire a fabricilor, inclusiv a celor auto, cu mult mai devreme decât celelalte state ale lumii. Însă, în timp ce pe glob, guvernele menţin regulile dure pentru stoparea pandemiei Covid-19, China se trezeşte din „somnul” în care a fost forţată să intre.

Asociaţia producătorilor chinezi de automobile indică faptul că vânzările de vehicule noi au scăzut cu 43,3% în martie 2020 faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Luna trecută, doar 1,43 milioane de vehicule au fost puse în circulaţie, cu 3,67 milioane de unităţi mai puţine comparativ cu anul anterior. În acelaşi timp, în martie, producţia auto a scăzut cu 44,5% faţă de luna similară din 2019, fiind produse doar 1,42 milioane de vehicule comparativ cu 3,47 milioane de unităţi în martie 2019.

Cu toate acestea, odată cu revenirea la o viaţă (aproape) normală, cererea pe piaţa auto se reia. Astfel, vânzările de vehicule noi au crescut în martie 2020 cu 361,1% faţă de luna februarie 2020, când ţara a fost complet oprită! Aceeaşi situaţie se înregistrează şi în ceea ce priveşte producţia, unde volumele realizate au crescut cu 400% faţă de februarie.

Coronavirusul a creat „o nevoie sporită de mobilitate individuală” în rândul chinezilor, a declarat Stephan Wöllenstein, directorul general al Volkswagen China. „Acum evită să ia transportul în comun”, a explicat acesta, citat de Business Insider.

Cerere puternică pentru maşini noi ar trebui să fie durabilă, deoarece autorităţile chineze au decis să sprijine sectorul, acordând, de exemplu, subvenţii generoase la achiziţie sau scutiri de taxe.

Pe piaţa auto din China, cea mai mare din lume, au fost vândute, anul trecut, 25,77 milioane de automobile, cu 8,2% mai puţin decât în 2018. Potrivit analiştilor, vânzările de autovehicule au fost afectate de noile standarde de poluare, de încetinirea economiei şi de tensiunile comerciale cu SUA.

Piaţa auto chineză a început să scadă încă din 2018, când a înregistrat o primă contracţie de 2,8%, care a pus capăt unei creşteri ce a început în anii ’90.

 

CITEŞTE ŞI:

Ce se va întâmpla după ce expiră şomajul tehnic

Tot mai puţini şoferi cumpără clauza de decontare directă pentru RCA

TOP: cele mai ieftine mașini din România în 2020!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...