Aplicația Galileo Green Lane reduce traficul de la frontiere

Pentru a menține transportul de mărfuri în timpul pandemiei, Agenția GNSS European (GSA) și Comisia Europeană și-au unit forțele pentru a lansa, luna trecută, aplicația „Galileo Green Lane”.galileo

Potrivit Comisie Europene, aplicația este un instrument-cheie în răspunsul UE la coronavirus și, cu peste 2.500 de descărcări de la începutul lunii mai, se dovedește a fi foarte populară în rândul șoferilor de camion. Totodată, prin reducerea traficului la frontierele UE, aplicația sprijină libera circulație a mărfurilor pe piața internă — principiu fundamental al UE.

La începutul crizei, în contextul închiderii granițelor și declarării stării de urgență, am introdus culoarele verzi, împiedicând astfel o criză a lanțurilor de aprovizionare. Conceptul a fost implementat rapid de către statele membre. Aplicația „Galileo Green Lane” este rezultatul direct al coordonării UE în sectorul transporturilor. Încurajez lucrătorii și operatorii din domeniu să descarce și să utilizeze aplicația”, a precizat Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

Aplicația utilizează serviciile de poziționare ale programului Galileo pentru a monitoriza și facilita libera circulație a mărfurilor. Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto și al autorităților naționale, aplicația vizualizează în timp real situația de la punctele de trecere a frontierei, precum și fluxul de trafic și timpul de așteptare.

Inițiativa se bazează pe așa-numitele „Orientări practice pentru culoarele verzi, prezentate de Comisia Europeană la 23 martie 2020, pentru a stabili punctele de trecere a frontierei deschise tuturor vehiculelor de transport de marfă în rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se determină costul real al deţinerii unei flote auto

Cele 3 măsuri pentru susţinerea companiilor mari

Pasaj rutier suprateran pe DN 21, în zona Drajna. Proiect

 

Adaugati comentariu