Flota Poliției Române crește cu 6.700 de autovehicule. Cine le livează

Pentru flota Poliției Române, Ministerul Afacerilor Interne a achiziționat un număr de 6.700 de autovehicule Dacia Renault, în mare parte de modele Logan şi Duster, care vor fi livrate până la finalul lunii septembrie.MAI

Potrivit MAI, valoarea contractului este de aproximativ 483 de milioane de lei.

”Este foarte important pentru noi să ştim că în orice misiune poliţiştii sunt în siguranţă şi că avem posibilitatea să creştem mobilitatea efectivelor noastre pentru a lupta împotriva infractorilor. Totodată ne-am dorit să încurajăm producţia românească de autovehicule”, a afirmat ministrul de Interne, Marcel Vela, la semnarea contractului.

La rândul său, Directorul general Christophe Dridi a arătat că este o mândrie pentru Group Renault România ca mașini model Duster și Logan să fie în dotarea Poliției Române și să contribuie la siguranța cetățenilor.

Concret, flota Poliției Române va creștecu  6.744 de autovehicule produse în România, fiind vorba despre 3.360 Logan, 3.382 Duster şi 2 Dokker.

Noile vehicule vor avea dotări specifice muncii operative – sisteme acustice și vizuale de avertizare, dar și alte dispozitive care asigură condiții optime pentru îndeplinirea misiunilor.

Potrivit MAI, achiziția autospecialelor pentru flota Poliției Române va contribui la îmbunătățirea capacității de răspuns și de acțiune a structurilor MAI, dar și la creșterea gradului de protecție a personalului, fiind special compartimentate pentru a separa locurile din față de spațiul din spate.

Marcel Vela a precizat că suma de 139 de milioane de lei din valoarea contractului a fost acoperită din bugetul MAI, iar restul a fost alocat prin decizie a Guvernului din fondul de rezervă.

 

CITEȘTE ȘI;

De Rusalii, Poliția Rutieră scoate pe șosele peste 330 de radare

Camionetă pick-up vs bolovan

Restricțiile de călătorie către UE vor fi ridicate în luna iulie

 

Adaugati comentariu