De Rusalii, Poliția Rutieră scoate pe șosele peste 330 de radare

În minivacanţa de Rusalii, aproximativ 1.700 de poliţişti rutieri vor fi pe autostrăzi şi pe principalele drumuri naţionale, pentru prevenirea accidentelor şi asigurarea fluidizării circulaţiei, în special pe traseele spre destinaţiile turistice din zona montană sau de pe litoral. Aceștia vor utiliza peste 330 de aparate radar şi vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviaţie, a anunțat Ministerul Afacerilor Interne (MAI).rusalii

Instituția recomandă tuturor șoferilor să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri şi regulile de circulaţie, mai ales cele cu privire la respectarea limitelor de viteză şi interzicerea consumului de alcool la volan sau de substanţe halucinogene.

Totodată, în minivacanța de Rusalii, aproximativ 5.200 de jandarmi se vor afla zilnic în teren, pentru a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele în care este aşteptat un număr mare de persoane, precum staţiunile turistice.

MAI recomandă iubitorilor de drumeţii montane să se echipeze corespunzător şi să nu se aventureze pe trasee nemarcate. În sprijinul acestora, peste 180 de jandarmi montani vor fi prezenţi pe traseele turistice.

Pentru un răspuns rapid în situaţii de urgenţă, inclusiv în cele care privesc cazurile de prim-ajutor medical, în această perioadă, vor fi mobilizaţi, zilnic, peste 3.400 de pompieri militari şi paramedici, cu 1.138 de mijloace tehnice.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei de stat, acesta va fi gestionat de peste 4.300 poliţişti de frontieră. Infrastructura punctelor de trecere a frontierei va fi folosită la maxim, în funcţie de necesităţi, astfel încât controlul persoanelor, al documentelor şi al mijloacelor auto să se realizeze într-un timp cât mai scurt.

Persoanele care intenţionează să tranziteze graniţele ţării în această perioadă pot consulta aplicaţia Trafic online de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, pentru a se informa despre timpul mediu de aşteptare în fiecare punct de trecere a frontierei şi pentru a-şi adapta traseul în funcţie de acesta.

În vederea protejării sănătăţii, MAI recomandă păstrarea distanţării sociale pentru desfăşurarea unor activităţi, precum şi purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun.

Mai multe recomandări pentru a petrece o minivacanţă în siguranţă, dar şi informaţii referitoare la regulile impuse pentru desfăşurarea unor activităţi, se regăsesc pe site-ul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pe platforma de informare www.ştirioficiale.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Camionetă pick-up vs bolovan

Restricțiile de călătorie către UE vor fi ridicate în luna iulie

Peste 6.000 de șoferi, sancționați pentru viteză excesivă. Într-o singură zi

Adaugati comentariu