Advertisement

comerțul auto-moto
Home Miscellanea Business Afacerile din comerțul auto-moto, în scădere cu 2,8% în luna aprilie față de martie

Afacerile din comerțul auto-moto, în scădere cu 2,8% în luna aprilie față de martie

În luna aprilie 2021, volumul total al cifrei de afaceri din comerțul auto-moto, serie brută, a înregistrat o scădere cu 2,8% comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate, marți, de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, reducerea afacerilor din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor în luna aprilie, comparativ cu martie, a fost determinată de scăderile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-6,7%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-4,7%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,4%). Pe de altă parte, activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au rămas la acelaşi nivel.

În luna aprilie 2021, cifra de afaceri din comerțul auto-moto serie ajustată a înregistrat o creştere cu 2,5% comparativ cu luna precedentă.

Aprilie 2021 comparativ cu aprilie 2020

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, a înregistrat o creştere cu 107,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+128,4%), activităţile de întreţinere şi reparare a
autovehiculelor (+99,9%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+82,9%) și la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+46,2%).

comerțul auto-moto

Volumul total al cifrei de afaceri din comerțul auto-motoserie ajustată a înregistrat o creştere cu 99,6% faţă de luna aprilie 2020.

comerțul auto-moto

Ianuarie – aprilie 2021 vs. ianuarie – aprilie 2020

În primele 4 luni din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 33,5%, influențată de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+77,6%), comerţul cu autovehicule (+38,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+29,2%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+16,9%).

Afacerile din comerțul auto-moto serie ajustată au crescut cu 29,6%.

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

TEST COMPARATIV Renault Clio vs Toyota Yaris. Profesorul și novicele

Încasările din rovinietă au depăşit 5 mld. lei în ultimii 5 ani. Destinația banilor, o necunoscută

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din comerţul cu autovehicule
Business

Afacerile din comerţul auto-moto, în creștere cu doar 0,9% în primul trimestru

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

femeile
Business

Diversitatea de gen în sectorul auto rămâne o provocare. Doar 22 – 25% sunt femei

În industrie, în general, femeile sunt adesea subreprezentate, în parte din cauza...

Investițiile străine directe
Business

EY: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4%...

Ford
Business

Ford pierde 122.000 de euro pentru fiecare mașină electrică vândută

Cu ocazia publicării rezultatelor financiare pentru primul trimestru din 2024, producătorul american...