ACAROM: Industria auto europeană spune NU unui Brexit fără acord

La mai puţin de o lună de la data stabilită pentru ieşirea Marii Britanii din UE, industria auto europeană unită într-o singura voce, a lansat un apel autorităţilor din Marea Britanie şi UE pentru a evita un Brexit fără acord.
brexit

Organizaţiile semnatare ale acestui apel reprezintă producătorii de vehicule şi componente auto din întreaga Europa, ACEA – Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile, CLEPA – Asociaţia Europeană a Furnizorilor Auto, precum şi 21 de asociaţii nationale, printre care se numără CCFA – Franţa, VDA – Germania, SMMT – Marea Britanie, ACAROM – Asociaţia Constructorilor de Automobile din România.

Prin acest apel se subliniaza faptul ca un Brexit fără acord va avea un impact negativ asupra sectorului auto european, unul din cele mai puternice sectoare economice ale UE.

„Industria auto europeana este una din poveştile de succes, contribuind la creşterea şi bunăstarea UE, având o producţie de 19,1 milioane de vehicule anual şi oferind peste 13,8 milioane locuri de muncă directe – 1/16 din totalul locurilor de muncă la nivelul UE. Totodată, gradul de integrare a acestui sector a dus la maximizarea beneficiilor oferite de piaţa unică şi uniunea vamală în avantajul mediului de afaceri din UE”, se arată în apelul industriei auto europene.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Centura Târgu Mureş, pierdută în haosul din documentaţiile cadastrale

CNAIR cumpără 9 SUV-uri diesel. Preţul vehiculelor trebuie să includă toate costurile

Legea RCA va fi modificată. Cele 5 propuneri ale Finanţelor

 

 

Adaugati comentariu