AFM prelungeşte pentru a 5-a oară finanţarea staţiilor de reîncărcare

Administraţia Fondului pentru Mediu a prelungit, până la data de 13 decembrie 2019, sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.
vehicul electric

În acest an, AFM a prelungit de cinci ori sesiunea de depunere, în speranţa că tot mai multe municipalităţi vor opta pentru instalarea staţiilor de reîncărcare. Până acum, doar patru primării au primit aprobare: Zalău, Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu.

Potrivit AFM, obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică.

Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant sunt stabilite în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

 

CITEŞTE ŞI:

ACAROM: Industria auto europeană spune NU unui Brexit fără acord

Centura Târgu Mureş, pierdută în haosul din documentaţiile cadastrale

CNAIR cumpără 9 SUV-uri diesel. Preţul vehiculelor trebuie să includă toate costurile

 

Adaugati comentariu