Autoritatea Electorală Permanentă pregăteşte o licitaţie pentru selectarea companiei de leasing operaţional care îi va furniza un număr de 35 de vehicule, destinate desfăşurării activităţii.
Potrivit anunţului publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de 3,23 milioane de lei fără TVA.
Acordul-cadru (AC) prevede:
1) auto sedan:
— cantitate minimă: 1 unitate auto x 48 luni – 48 luni,
— cantitate maximă: 10 unităţi auto x 48 luni – 480 luni;
2) auto SUV/crossover:
— cantitate minimă: 1 unitate auto x 48 luni – 48 luni,
— cantitate maximă: 17 unităţi auto x 48 luni – 816 luni;
3) auto sedan executive:
— cantitate minimă: 1 unitate auto x 48 luni – 48 luni,
— cantitate maximă: 6 unităţi auto x 48 luni – 288 luni;
4) auto monovolum 8+1:
— cantitate minimă: 1 unitate auto x 48 luni – 48 luni,
— cantitate maximă: 2 unităţi auto x 48 luni – 96 luni.
Potrivit autorităţii contractante, preţul unitar pentru fiecare tip de autovehicul va fi cel plătibil pentru 1 luna/unitate auto.
În criterul de atribuire, preţul va avea o pondere de 80%, motorizarea, de 10%, iar termenul de livrare, tot de 10%.
Ofertanţii trebuie să demonstreze că în ultimii 3 ani (calculaţi până la data limită de depunere a ofertelor) au prestat servicii similare în valoare cumulată de cel puţin 500.000 de lei fără TVA.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie 2020.
Daca vor exista ofertanti cu punctaje egale, Autoritatea Electrorală Permanentă va solicita clarificări, în vederea încărcării electronice de către operatorii economici de documente care conţin noi preţuri.
Prin intermediul produsului de leasing operational, o companie specializata pune la dispozitia firmelor masinile de care acestea au nevoie pentru a-si derula activitatea, in schimbul achitarii unei rate, calculate in functie de rulajul anual si de durata contractului.
Astfel, compania plateste doar pentru ceea ce utilizeaza, iar la finalul contractului returneaza masinile fara a-si mai asuma riscul de revanzare.
Pentru contractele de leasing operational nu se solicita avans, sunt percepute chirii fixe pe intreaga perioada de contract cu conditia ca parametrii perioada si kilometraj sa ramana constanti. Garantiile suplimentare (depozite, bonuri la ordin, scrisori de bonitate) sunt solicitate in mod exceptional, in functie de bonitatea companiei.
In plus, autovehiculele nu sunt inregistrate ca active in contabilitate, iar la final clientii nu trebuie sa achite valoarea reziduala.
CITEŞTE ŞI:
De Revelion, aglomeraţia din vama Nădlac II se mută la frontiera cu Bulgaria
Exemple pentru România. Măsuri adoptate în UE pentru creşterea siguranţei rutiere
Ce şanse de reabilitare mai are DN 74, drumul spre Ţara Moţilor?
Comentați?