Advertisement

Flote Auto

100 de Flote Auto

Prin vremuri bune și mai puțin bune, marcate de creștere economică, dar și de pandemie, inflație și tensiuni geopolitice, revista Flote Auto a publicat neîntrerupt știrile și opiniile specialiștilor din industriile care gravitează în jurul mașinilor de companie, de la leasing, fleet management și asigurări, la importatori și dealeri auto.

În această lună, apărem pe piața media cu numărul 100, în care continuăm publicarea articolelor dedicate managerilor de flote, cu noi abordări, cu noi modele de business și cu prezentarea celor mai bune practici. Din 15 noiembrie 2013, data primului număr, și până astăzi, am fost martorii unor transformări pe atât de semnificative, pe cât de sofisticate. De exemplu, adoptarea tehnologiei GPS și a sistemelor de urmărire a vehiculelor a devenit omniprezentă în gestionarea flotelor, oferind informații în timp real despre locația vehiculelor, rutele alese și performanța șoferilor. Acest lucru a condus la o mai mare eficiență în operațiuni și la o reducere a costurilor de operare. Fleet managementul a devenit mai sofisticat și prin utilizarea analizei avansate a datelor și a telematicii. Companiile pot acum să monitorizeze și să analizeze o gamă largă de date legate de performanța vehiculelor, combustibil, rutare și comportamentul șoferilor pentru a lua decizii mai bine informate și pentru a optimiza operațiunile. Totodată, integrarea sistemelor de fleet management cu alte sisteme, cum ar fi managementul transporturilor, gestionarea stocurilor și soluțiile de planificare a rutelor, a dus la o mai mare eficiență și coordonare în lanțul de aprovizionare. În contextul creșterii preocupărilor legate de schimbările climatice și costurile ridicate ale combustibilului, în ultimii ani, companiile s-au concentrat tot mai mult pe adoptarea vehiculelor cu emisii reduse sau zero și pe implementarea practicilor de conducere ecologică pentru a reduce amprenta de carbon și a economisi combustibil. Este de așteptat ca fleet managementul să continue să se dezvolte rapid, pe măsură ce tehnologia avansează și cerințele pieței se schimbă. Drept urmare, noi subiecte și proiecte, la fel de importante ca și cele de până acum, avem de pregătit pentru următoarele 100 de numere (cel puțin).

Fără doar și poate, ediția cu nr. 100 este dovada încrederii cititorilor noștri, de mai bine de 10 ani. Tuturor managerilor de flote, liderilor în mobilitate și partenerilor – prieteni vechi și noi: Vă mulțumim! În numele întregii echipe,

Ada Ștefan

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, mai 2024)

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Și Turcia își dorește o fabrică de vehicule electrice produse de un constructor auto din China

 

Ghiduri de educație rutieră pentru elevi, realizate de MAI și Ministerul Educației

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Protecționismul european
Editorial

Protecționismul european și îngrijorarea producătorilor auto

Mecanismul declanșat de Executivul comunitar pentru introducerea de taxe vamale suplimentare la...

Flote Auto
Editorial

Cinci tendințe pentru managementul flotei

Specialiștii în managementul flotelor au analizat piața de profil la început de...

Protecționismul european
Editorial

Decarbonizarea, mai dificilă decât s-a crezut

Un raport al Curții de Conturi Europene arată că reducerea emisiilor generate...

Protecționismul european
Editorial

Electrificarea flotelor, o provocare

Într-o lume ce devine din ce în ce mai conștientă de necesitatea...