Advertisement

Garanti BBVA România
Home Finanţare Credite Garanti BBVA România contribuie cu 48 mil. euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Garanti BBVA România contribuie cu 48 mil. euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România

Garanti BBVA România îşi continuă orientarea către sustenabilitate şi contribuie cu 48 de milioane de euro la creditul sindicalizat contractat de Ford Otosan România, susţinând astfel electrificarea industriei auto din România.

Finanţarea va fi utilizată pentru a sprijini producţia modelului Ford Puma şi a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier, precum şi pentru a da startul producţiei versiunilor electrice ale acestora, transmite sursa.

Garanti BBVA România a prioritizat sustenabilitatea încă din 2020, contribuind în mod semnificativ, în calitate de partener financiar, la proiecte care sprijină dezvoltarea economică şi socială incluzivă şi care sunt prietenoase cu mediul, potrivit comunicatului.

Un exemplu recent este participarea Garanti BBVA România cu 48 de milioane de euro, alături de banca soră, Garanti BBVA International NV (care s-a angajat separat cu încă 20 de milioane de euro) în tranzacţia sindicalizată Ford Otosan România în valoare de 435 de milioane de euro, într-un consorţiu de bănci condus de BRD Societe Generale, în calitate de Coordinating Mandated Lead Arrangers (MLA) şi Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

„Creditul sindicalizat acordat companiei Ford Otosan reprezintă un angajament comun pentru sustenabilitate al unui important grup de bănci internaţionale şi româneşti, din care Garanti BBVA face parte. Acest împrumut marchează un pas strategic în direcţia electrificării industriei auto din România şi un proiect cheie pentru economia locală. Mai mult, iniţiativa sprijină tranziţia energetică, iar noi suntem mândri să ne alăturăm ca parteneri financiari”, a precizat Bilge Demirer, Director General Adjunct, Garanti BBVA România.

De altfel, strategia de creştere a Garanti BBVA în România se bazează pe integrarea principiilor ESG în deciziile de afaceri. Printre proiectele finanţate de Garanti BBVA se numără clădiri verzi precum Upsite şi Ivy, producţia de motoare electrice de către Softronic în Craiova, precum şi o serie de proiecte educaţionale şi de sănătate. În prezent, 10% din portofoliul de credite pentru companii al Garanti BBVA este dedicat finanţării sustenabile.

Garanti BBVA România activează astfel pe principiile grupului financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), din care face parte, pionier global în sustenabilitate. BBVA a dezvoltat activităţi de afaceri sustenabile în valoare de peste 20 de miliarde de euro în primul trimestru al anului 2024, în creştere cu 41% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai mult, BBVA se apropie de obiectivul său de a mobiliza 300 de miliarde de euro între 2018 şi 2025, având deja angajate 226 de miliarde de euro. De altfel, BBVA primeşte anual cel mai înalt indice de sustenabilitate Dow Jones din UE.

În viitorul apropiat, strategia Garanti BBVA România vizează mobilizarea tuturor resurselor şi expertizei pentru a fi alături de clienţii săi în călătoria acestora către sustenabilitate, oferindu-le produse personalizate, consultanţă şi soluţii de finanţare adecvate.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

 

A apărut revista FLOTE AUTO, mai 2024

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ford otosan
Credite

Ford Otosan Romania a luat un credit de 435 mil. euro pentru finanţarea producției de autovehicule

Ford Otosan Romania a încheiat un contract de credit sindicalizat în valoare...

tbi
Credite

tbi bank a înregistrat, în 2023, o creștere de 25% pe segmentul finanțărilor auto

În contextul economic actual, achiziționarea unui autovehicul poate reprezenta o investiție considerabilă...

creditele pentru mașini
Credite

Cum au apărut creditele pentru mașini. Scurtă istorie

Succesul fenomenal al automobilelor este de cele mai multe ori atribuit lui...