Advertisement

plug-in
Home Piaţa auto Flotă verde Volkswagen își va îndrepta atenția către hibridele plug-in, deoarece „electricele pe baterie se plafonează”

Volkswagen își va îndrepta atenția către hibridele plug-in, deoarece „electricele pe baterie se plafonează”

Volkswagen a avut un prim trimestru provocator, dar și-a revenit rapid odată cu creșterea vânzărilor modelului Golf în luna martie. Gigantul german își propune să acorde mai multă atenție vehiculelor hibride plug-in (PHEV), deoarece cererea consumatorilor se schimbă rapid pe piețele majore de vehicule electrice, precum Europa, America de Nord și China.

Primele trei luni ale anului 2024 au fost grele pentru mulți producători de automobile, în special în Europa. Au fost surprinși de scăderea cererii de mașini exclusiv electrice din cauza prețurilor ridicate și zdruncinați de posibilele consecințe ale anchetei antisubvenții a Uniunii Europene (UE) împotriva Chinei. În timp ce mulți producători auto germani critică această decizie, strategiile încep să se schimbă.

Scepticismul crescut față de vehiculele electrice cu baterie (BEV) a consolidat cererea de vehicule electrice hibride (HEV) și PHEV pe multe piețe, iar Volkswagen intenționează să-și extindă gama de hibride plug-in. Constructorul auto german adoptă astfel poziția similară deținută ferm de Toyota, care acum acum se răspândește și la alți producători de automobile.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, CEO-ul Volkswagen, Thomas Schäfer, arată că „vânzările de mașini electrice pe baterie se plafonează”, iar, față de acum un an, atenția consumatorilor pentru hibride a crescut semnificativ, după cum arată ultimele cifre din Europa. Declarând că versiunile PHEV ale Golf, Passat și Tiguan vor continua, Schäfer consideră că vânzările de hibride plug-in pe piața mașinilor electrice se vor menține mai mult decât se anticipa.

PHEV-urile sunt dotate cu un motor cu ardere internă (ICE) și un motor electric alimentat de o baterie. Când aceasta se epuizează, vehiculul își poate continua călătoria cu combustibili fosili, reducând oarecum anxietatea față de autonomie.

Volkswagen își va spori probabil atenția asupra hibridelor plug-in cu modelele actuale (Golf, Passat și Tiguan folosesc același motor) și, cel mai important, va începe să vândă PHEV-uri pe piața americană pentru prima dată. În China, constructorul auto german a format un joint venture cu SAIC Group în 2023 pentru a oferi modele PHEV pe cea mai mare piață de vehicule electrice din lume.

 

 

Sursa foto: Volkswagen Newsroom

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

UNSAR: Nu va exista coplata la RCA

 

Reducerea prețurilor la mașinile Tesla a afectat valorile de revânzare ale flotelor companiilor de leasing

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...