Zonele Logistice Simplificate pot oferi condiții fiscale mai bune și mai puțină birocrație. Proiect

Pentru crearea unor condiții economice și fiscale mai bune, pentru favorizarea dezvoltării și a ocupării forței de muncă și pentru eficientizarea proceselor birocratice, Consiliul Regional din Lombardia, cea mai bogată regiune din Italia, a aprobat, în unanimitate, un proiect de lege pentru înființarea unor așa-numite Zone Logistice Simplificate (ZLS).
Zone Logistice Simplificate

În prezent, oportunitatea de a crea astfel de Zone Logistice Simplificate, prevăzută de legislația europeană și pentru regiunile mai dezvoltate, este rezervată exclusiv zonelor portuare. Propunerea Regiunii Lombardia cere în schimb Parlamentului să intervină pentru a autoriza extinderea acesteia în zonele limitrofe țărilor terțe, în cele montane și în locurile unde există o infrastructură aeroportuară, precum și în zonele destinate cercetării, inovării tehnologice și digitalizării.

„Este un proiect de lege în care Regiunea Lombardia crede foarte mult, pentru a sprijini relansarea atractivității noastre. Documentul își propune să abordeze problemele relocării, să depășească decalajul socio-economic din zonele montane, să creeze zone destinate polilor de cercetare în inovația tehnologică și să permită atragerea de investiții și capital”, a explicat Mario Piazza, unul dintre inițiatorii proiectului.

 

CITEȘTE ȘI:

Un singur ofertant pentru construcția secţiunii 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti

Opel acceptă o amendă de 64,8 milioane de euro în scandalul emisiilor poluate

 

 

Adaugati comentariu