Opel acceptă o amendă de 64,8 milioane de euro în scandalul emisiilor poluate

Producătorul auto Opel a acceptat o amendă de 64,8 milioane de euro în scandalul privind emisiile poluante, pentru a evita un proces în instanță. Parchetul din Frankfurt a finalizat o anchetă din care a reieșit că mai multe modele diesel ale constructorului înregistrau niveluri semnificativ mai ridicate de poluanți decât cele declarate la Autoritatea Federală pentru Transport motorizat.
Opel

Potrivit unui purtător de cuvând al companiei, autoritățile au închis ancheta împotriva Opel „pentru încălcarea obligațiilor de declarare”, o procedură destinată aprobării modelelor diesel. Amenda, impusă în luna februarie, a fost acum plătită, a confirmat sursa citată. Prin urmare, pentru Opel nu va fi intentat un proces similar celui în care este implicat Volkswagen.

Procedurile împotriva șase manageri responsabili din cadrul Opel au fost, de asemenea, întrerupte, fie datorită plății amenzii, fie datorită capetelor de acuzare minore.

Constructorul auto a precizat că notificarea amenzii nu conține vreo acuzație de infracțiune. „De asemenea, nu conține nicio declarație privind utilizarea unui dispozitiv ilegal trucat”, a subliniat purtător de cuvânt al companiei. Opel susține în continuare că toate vehiculele sale respectă cerințele legale în orice moment.

Ancheta a fost inițiată de Asociația Germană pentru Sprijinirea Mediului. În 2018, Autoritatea Federală pentru Transportul motorizat a impus o retragere obligatorie pentru modelele Opel care emiteau niveluri semnificativ mai ridicate de poluanți. Drept urmare, constructorul auto și-a actualizat tehnologia.

 

CITEȘTE ȘI:

Arval: 4 scenarii post-pandemie pentru deplasările în scop profesional

BMW se pregătește de o interdicție a vânzării mașinilor termice înainte de 2035

Producţia de serie a mașinilor electrice Xiaomi va începe în 2024

 

 

Adaugati comentariu