BMW se pregătește de o interdicție a vânzării mașinilor termice înainte de 2035

Directorul executiv al BMW, Oliver Zipse, afirmă că grupul se pregătește pentru mai multe situații legate de stoparea vânzărilor de vehicule cu ardere internă și consideră că va fi pregătit în cazul unei interdicții brutale încă din 2030.bmw seria 2 Active Tourer

Oliver Zipse, CEO BMW, anticipează o posibilă interdicție asupra vânzării vehiculelor termice începând cu 2030 și, prin urmare, pregătește o alternativă electrică globală. Deocamdată, Uniunea Europeană intenționează să interzică aceste motoare tradiționale din 2035.

„Ne pregătim pentru o interdicție timpurie, indiferent dacă aceasta provine dintr-o țară, regiune sau oraș. Vom fi gata, nu există nicio grijă cu privire la acest punct „, a spus Zipse, citat de Reuters. Acesta a adăugat: „Dacă acest tip de interdicție este o idee bună sau nu este o altă întrebare …”.

Până în prezent, BMW Group nu a stabilit un termen ferm pentru finalul producției sale de mașini termice, chiar dacă a reiterat în mai multe rânduri că vizează ca, în 2030, 50% din vânzările sale mondiale să fie reprezentate de mașini electrice 100% (BEV, PHEV) .

 

CITEȘTE ȘI:

Producţia de serie a mașinilor electrice Xiaomi va începe în 2024

Poşta Română, pe locul 36 în clasamentul companiilor poştale din 168 de ţări

Închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan a fost amânată datorită condiţiilor meteo favorabile

 

 

Adaugati comentariu