Advertisement
Poşta Română
Home Transporturi Poşta Română, pe locul 36 în clasamentul companiilor poştale din 168 de ţări

Poşta Română, pe locul 36 în clasamentul companiilor poştale din 168 de ţări

Compania Naţională Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziţia 36, în clasamentul întocmit de Uniunea Poştală Universală (UPU), care face referire la companiile poştale din 168 de ţări.

Raportului UPU analizează produsele şi serviciile poştale în funcţie de fiabilitate, acoperire, relevanţă şi rezistenţă.

În anul 2020, Poşta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reuşeşte să urce în clasament, înaintea unor ţări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveţia, Germania şi Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia şi Franţa.

Raportul a luat în considerare informaţii despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaţionale cauzate de pandemia de COVID-19. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operaţiunilor poştale, termenele medii de livrare pe teritoriile naţionale crescând cu 13% faţă de 2019, se precizează în comunicat.

În 2020, impactul pandemiei asupra economiei mondiale, comerţului global şi aprovizionării transfrontaliere a fost fără precendent, cu un nivel de contracţie nemaiîntâlnit de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Chiar dacă în anul 2021 timpii de livrare au coborât spre valorile din 2019, rezultatele studiului sugerează că lacunele în dezvoltarea poştală vor rămâne probabil o provocare considerabilă pentru sector în următorii ani.

„Încă de la începutul pandemiei, Poşta Română s-a adaptat rapid situaţiei şi a căutat soluţii pentru a nu întrerupe activitatea, iar măsurile luate să nu afecteze distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale pentru populaţie. Totodată, compania a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitând expunerea populaţiei la infecţia cu Covid-19”, a precizat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Poşta Română este cel mai mare operator naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării Inovării şi Digitalizării (93,52%) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

Compania deţine o reţea de peste 5.600 de subunităţi poştale la nivel naţional şi distribuie, săptămânal, mai mult 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române, iar peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

 

CITEȘTE ȘI:

Închiderea circulaţiei pe Transfăgărăşan a fost amânată datorită condiţiilor meteo favorabile

UniCredit a invitat investitorii să-şi exprime interesul pentru afacerea sa de leasing

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

transportul public
Transporturi

Noi metode de plată digitale pentru transportul public din București

Titlurile de călătorie de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) vor putea...

Brașov
Transporturi

Terminalul de transport urban, Gara Brașov, va fi deschis în următoarele săptămâni

Cel mai mare terminal al Regiei Autonome de Transport (RAT) din Brașov,...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9 % în primele 11 luni din 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

Afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au crescut cu 9,3% în primele 10 luni din acest an

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...