Advertisement

Boiţa - Cornetu
Home Infrastructură Un singur ofertant pentru construcția secţiunii 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti

Un singur ofertant pentru construcția secţiunii 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti

Un singur ofertant s-a înscris pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti, unul dintre cele mai dificile tronsoane din întregul proiect, din cauza complexităţii lucrărilor. Valoarea contractului este de 4,6 miliarde de lei.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), până la termenul limită de depunere a ofertelor, s-a înscris doar Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret.

„Menţionăm faptul că Etapa I a procedurii de licitaţie restrânsă „Proiectare şi Execuţie „Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu” a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise totodată şi Invitaţiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 Candidaţi precalificaţi la prima etapă. Operatorii economici interesaţi au avut la dispoziţie un termen iniţial de 2 luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021, fiind astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor”, a precizat CNAIR.

Valoarea estimată a contractului este de 4.635.473.646,00 Lei fără TVA, sursa de finanţare fiind fondurile europene nerambursabile.

Traseul are o lungime de 31,33 kilometri, având 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 şi 1590 de metri şi un ecoduct în zona localităţii Lazaret.

Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare şi 50 de luni execuţie.

CNAIR a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor în Etapa a II-a a licitației, la cererea firmelor care au solicitat o serie de clarificări privind dosarul procedurii.

Ofertele ar fi trebuit depuse de 6 entități precalificate în Etapa I: Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret; Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turiszm Ve Ticaret – Gulermak Agir Sanayio Inşaat Ve Taahhut – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi – Ozaltin Inssat Ticaret Ve Sanayi.; Asocierea Aktor – Rizzani de Eccher; Asocierea Strabag – Acciona Construccion; Impresa Pozzarotti & C; Astaldi.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi, va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

 

CITEȘTE ȘI:

De ce cumpărătorii unei mașini second hand verifică raportul VIN cu istoricul vehiculului?

Doar 17,7% dintre tinerii de 18-24 de ani s-au angajat în ultimele 6 luni

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

București - Alexandria
Infrastructură

Autostrada București – Alexandria, pregătită pentru alegerea constructorului

Autostrada București – Alexandria, parte din proiectul Autostrăzii Sudului A6, are aproape...

Sânmartin
Infrastructură

1 mld. de lei pentru reabilitarea a 42 km din Autostrada București – Pitești. Lucrările vor dura 48 de luni

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de reabilitare şi aducere la o stare...

Focșani - Brăila
Infrastructură

Realizarea Drumului Expres Focșani – Brăila va costa 5,5 miliarde de lei

Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR a avizat indicatorii necesari construcției Drumului...

Timişoara Vest
Infrastructură

Cinci oferte pentru construcția Variantei Ocolitoare Timişoara Vest

Cinci oferte au fost depuse pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de construire...