Advertisement

VIN
Home Piaţa auto Autoturisme De ce cumpărătorii unei mașini second-hand verifică raportul VIN cu istoricul vehiculului?

De ce cumpărătorii unei mașini second-hand verifică raportul VIN cu istoricul vehiculului?

Înainte de cumpărarea unui mașini second hand, un lucru necesar este verificarea raportului VIN privind istoricul auto al vehiculului rulat. Este foarte important să afli dacă mașina pe care o dorești, a avut probleme în trecut și în ce fel a fost întreținută de fostul proprietar.

Dacă te orientezi înspre o mașină second hand, raportul VIN este o măsură de precauție în momentul achiziționării acesteia, deoarece acest raport îți va pune la dispoziție informații despre numărul real de kilometrii, înregistrările de service, informații despre posibilele accidente și reparații, modificări de proprietate, în principiu cam toate informațiile despre o mașină.

Unde poți verifica raportul VIN cu istoricul mașinii?

Pentru a afla informații ce țin de istoricul vehiculului, cea mai rapidă și simplă soluție este o aplicație special creată pentru generarea unui raport VIN oferită de către Automoli, aplicație, care prin intermediul numărului VIN (serie de șasiu) îți va genera un raport detaliat cu tot istoricul auto, indiferent că urmează să achiziționezi mașina din Europa sau SUA: țara și anul în care a fost fabricată mașina, tipul motorului, tipul de combustibil folosit, culoarea caroseriei, tranzacții de proprietate, inspecțiile tehnice, reparații și schimburi de piese, existența înscrierii autovehiculului într-o bază de date cu mașini furate, posibile accidente în care mașina a fost daună parțială sau totală, valoarea incidentului, kilometrajul real, listă cu dotările, dar și analiza numărului VIN.

De ce ar trebui să verifici VIN atunci când cumpări o mașină?

Numărul VIN ar trebui verificat întotdeauna atunci când dorești să achiziționezi o mașină. Făcând acest lucru vei obține un istoric al mașinii, istoric ce te va ajuta în alegerea unei decizii privind cumpărarea mașinii.

Spre exemplu, dacă achiziționezi o mașină fără a verifica în prealabil raportul VIN, iar ulterior afli că mașina este furată, probabilitatea de a rămâne atât fără mașină, cât și fără banii folosiți pentru cumpărarea ei, este destul de mare. Sigur, astfel de ocazii sunt rare, dar există. Însă dacă ai folosit aplicația pentru verificarea unui raport VIN, o situație de genul acesta va fi evitată.

Un raport VIN arată, de asemenea, dacă mașina are anumite defecțiuni ce i-ar putea compromite capacitatea de a circula în siguranță. Dacă o mașină a trecut printr-o inundație sau a suferit un accident, în cadrul raportului vei găsi înregistrări privind perioada accidentului, părțile din mașină ce au fost avariate, dar și costurile reparațiilor. Informațiile tehnice privind schimburile de ulei, efectuările periodice ale verificărilor și reviziilor tehnice la timp, te vor ajuta să afli dacă mașina a avut o întreținere regulată.

Istoricul VIN al vehiculului îți va oferi înregistrări ale proprietarilor anteriori, accidente și reparații, dar și tipul de exploatare al vehiculului: mașină personală, livrări sau taxi. De menționat faptul că foarte multe mașini ce au fost folosite ca taxi în străinătate, sunt oferite spre vânzare în România cu numărul de kilometri modificat. Numărul real de kilometri este deosebit de important, pentru că un număr de km de ordinul sutelor de mii arată un grad de uzură mare.

De asemenea, sunt menționate și retragerile vehiculului de pe piață pentru verificare și reparații de către producător, dacă acesta nu este conform și pune în pericol siguranța călătorilor în trafic, dar și dacă aceste reparații au fost făcute.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Ce înseamnă cu adevărat un SUV? Află caracteristicile acestei clase

SUV este acronimul de la Sport Utility Vehicle și este o clasă...

Marco Polo
Autoturisme

Marco Polo, globetrotter-ul Mercedes-Benz, a împlinit 40 de ani

Încă din 1984 autorulota compactă Mercedes-Benz Marco Polo a stabilit standarde în...

Suzuki
Autoturisme

Sisteme 4×4 Suzuki. Suflete hoinare

Nicăieri în industria auto, n-o să găsești o ofertă atât de variată...

su7
Autoturisme

Xiaomi a livrat primul său automobil electric, SU7. Compania a primit peste 100.000 de comenzi

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit peste 100.000 de comenzi pentru...