Wuling Hongguang Mini EV, mașina electrică de 4.500 de dolari care a depășit Tesla

Un vehicul electric low-cost, care se vinde în China cu 4.500 de dolari, a depășit, în luna ianuarie, livrările mașinilor de lux Tesla, relatează BBC. Vehiculul se dovedește un mare succes pentru cel mai mare producător auto chinez, SAIC Motor, controlat de stat.Wuling Hongguang Mini EV,

Wuling Hongguang Mini EV este produsul societății mixte SAIC-GM-Wuling (SGMW) Automobile, înființate de SAIC Motor, gigantul american General Motors (GM) și Liuzhou Wuling Motors.

Tesla a început să piardă supremația vînzărilor pe piața de mașini electrice din China începând din octombrie 2020.

Luna trecută, vânzările vehiculului electric low-cost pe piața chineză au fost aproape duble față de livrările Tesla, un rezultat care s-ar putea îmbunătăți și mai mult în luna februarie, pe fondul problemelor producătorului american generate de îngrijorările Guvernului de la Beijing privind siguranța modelelor sale.

Deși Wuling Hongguang Mini EV de 4.500 de dolari este cel mai popular model al SGMW, mai există unul modernizat cu aer condiționat, care costă puțin peste 5.000 de dolari.

Potrivit producătorului, mașinile sunt comercializate ca „mijloc de transport pentru navetiști”.

Experții auto, citați de BBC, au afirmat că, deși, în mod clar, Hongguang Mini EV este cu mult în urmă față de Tesla în ceea ce privește bateria, autonomia și performanța, confortul și prețul scăzut au făcut din acesta unul dintre cele mai bine vândute vehicule ”verzi” din China.

Lansat anul trecut, modelul de bază atinge o viteză maximă de 100 km/h, autonomia bateriei este de 120 km și poate transporta patru persoane.

„Guvernul Chinei ia foarte în serios reducerea poluării și devine liderul global în adoptarea și promovarea inovației vehiculelor electrice”, a declarat, pentru BBC, Shaun Rein, director general al China Market Research Group.

Pentru a promova vehiculele electrice, guvernul chinez oferă gratuit plăcuțele de înmatriculare, în contextul în care, în multe orașe, pentru obținerea acestora se așteaptă luni, dacă nu chiar ani.

Wuling Hongguang Mini EV a înregistrat vânzări de 112.000 de unități în a doua jumătate a anului 2020.

La începutul luni februarie, cinci autorități de reglementare chineze au convocat Tesla pentru probleme de calitate și siguranță. China este cea mai mare piață a companiei americane, după SUA.

În luna ianuarie, vânzările Wuling Hongguang Mini EV au ajuns la 25.778 de unități în condițiile în care Tesla a livrat doar 13.843 de unități Model 3, a anunțat Asociația Chineză de Autoturisme.

Cu toate acestea, compania americană are rezultate remarcabile în China, dublându-și vânzările în 2020.

Tesla Modelul 3 se vinde cu aproximativ 39.000 de dolari în China, luând în considerare reducerile de preț datorită producției locale.

Wuling Hongguang Mini EV ar putea fi vândut și în afara Chinei, o companie din Letonia, Dartz Motor Company, fiind interesată de importul modelului și comercializarea sa la un preț de 9.999 de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Huawei infirmă știrile că va produce vehicule electrice. ”Nu suntem constructori auto”

Volkswagen prognozează o îmbunătățire a profitului, pe fondul revenirii vânzărilor de mașini

Daimler plătește angajaților germani bonusuri de succes de 500 euro

 

 

 

Adaugati comentariu