Advertisement

Huawei
Home Piaţa auto Flotă verde Huawei infirmă știrile că va produce vehicule electrice. ”Nu suntem constructori auto”

Huawei infirmă știrile că va produce vehicule electrice. ”Nu suntem constructori auto”

Producătorul chinez de echipamente pentru telecomunicații, Huawei, a negat informațiile privind construcția unei mașini electrice sub brand propriu. Un oficial al companiei a declarat că implicarea în domeniul mașinilor ecologice se limitează la furnizarea de soluții inteligente pentru producătorii auto.

Luna aceasta, Huawei a brevetat o serie de tehnologii referitoare la propulsiile și vehiculele ”verzi”, precum și la încărcarea unei mașini electrice de la alta. Totodată compania și-a subliniat poziția de lungă durată privind neimplicarea în realizarea unui autovehicul propriu, anunțănd că se concentrează pe sectorul IT&C pentru a ajuta constructorii să-și realizeze vehiculele.

În trecut, Xu Zhijun, deținătorul președinției rotative a Huawei, a declarat public că nu vor fi produse mașini, compania limitându-se la a ajuta producătorii de automobile și pe cei de componente auto să realizeze mașini inteligente conectate.

Potrivit Reuters, Huawei intenționează să lanseze, în acest an, câteva modele de vehicule electrice, o schimbare strategică adoptată pe fondul sancțiunilor SUA impuse ca urmare a amenințărilor la adresa securității naționale.

Persoane apropiate deciziei, citate de Reuters, au declarat că Huawei Technologies este în discuții cu Changan Automobile, deținută de statul chinez, dar cu și alți producători de automobile pentru construcția vehiculelor electrice.

În plus, Reuters a mai relatat că Huawei este în discuții și cu BluePark New Energy Technology, companie susținută tot de statul chinez, tot pentru realizarea mașinilor electrice.

Ca urmare a relatărilor Reuters, un purtător de cuvânt al Huawei a respins informațiile privind planurile companiei de a produce vehicule electrice marca Huawei.

„Huawei nu este producător auto. Cu toate acestea, prin intermediul ITC (tehnologia informației și comunicațiilor), ne propunem să fim un furnizor de componente digitale pentru sectorul auto, permițând producătorilor de mașini să-și construiască vehicule mai bune”, a spus oficialul Huawei.

O piață în plină dezvoltare

Firmele chineze de tehnologie se concentrează tot mai mult pe soluții pentru vehicule electrice, în condițiile în care Beijingul promovează puternic vehiculele ecologice ca mijloc de reducere a poluării cronice a aerului. Se estimează că până în 2025, vânzările de vehicule ”verzi” – vehiculele pur electrice, vehiculele plug-in hibride și cu hidrogen -,vor reprezenta 20% din livrările totale anuale de automobile în China.

Calculele consultanților arată că, în acest, vânzările de mașini ”verzi” în China vor urca la 1,8 milioane de unități, în creștere față de aproximativ 1,3 milioane în 2020.

Huawei dezvoltă o serie de tehnologii pentru vehicule electrice de ani de zile, inclusiv sisteme software pentru mașini, senzori pentru automobile și hardware de comunicații 5G. Compania a format, de asemenea, parteneriate cu producători auto precum Daimler AG, General Motors Co și SAIC Motor pentru a dezvolta în comun tehnologii auto inteligente.

Huawei a primit în această săptămână cel puțin patru brevete legate de vehiculele electrice, inclusiv privind metode de încărcare între mașini și de verificare a stării de funcționare a bateriei.

 

CITEȘTE ȘI:

Volkswagen prognozează o îmbunătățire a profitului, pe fondul revenirii vânzărilor de mașini

Daimler plătește angajaților germani bonusuri de succes de 500 euro

Preţul acţiunilor Tesla a crescut cu peste 730% în 2020

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...