Daimler plătește angajaților germani bonusuri de succes de 500 euro

Daimler AG a renunţat la reducerea numărului orelor de lucru negociată anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus şi va plăti bonusuri de succes unui număr de aproximativ 135.000 de angajaţilor din Germania, ca urmare a profitului înregistrat, relateaza agentia germană de presă, dpa.
daimler

Decizia vine ca reacţie la activităţile economice neaşteptat de bune din 2020 şi a evoluţiei pozitive de pe piaţă de la începutul lui 2021, a anunțat grupul auto german.

Angajaţii, al căror program de lucru a fost redus cu două ore pe zi în toamna anului trecut, vor începe să lucreze cu program normal de la 1 aprilie. Reducerea fusese aplicată personalului administrativ şi angajaților din zonele de producţie, pentru reducerea costurilor în perioada pandemiei.

În plus, aproximativ 135.000 de angajaţi din Germania vor primi un bonus de 500 de euro, o decizie negociată cu sindicatele. Schema tradițională de partajare a profitului a fost inițial anulată pentru 2021.

Înainte de Crăciunul de anul trecut, Daimler a acordat angajaţilor germani un „bonus de pandemie” în valoare de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart și numără aproximativ 300.000 de angajați la nivel mondial.

Până la finalul anului, grupul german Daimler îşi va schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi va separa divizia de camioane, Daimler Truck, care va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă.

În România, constructorul auto german are două unităţi de producţie în sectorul componentelor auto, la Cugir şi Sebeş.

 

CITEȘTE ȘI:

Preţul acţiunilor Tesla a crescut cu peste 730% în 2020

Continental obține rezultate de top la testul realizat pe anvelope de vară

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru autoturismele înmatriculate în oraş mai vechi de 10 ani

 

 

Adaugati comentariu