Advertisement

Sfântu Gheorghe
Home Miscellanea Financiar Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru mașinile mai vechi de 10 ani

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru mașinile mai vechi de 10 ani

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în şedinţa ordinară a lunii februarie proiectul de hotărâre privind implementarea programului multianual „Dăm valoare rablei tale”, cu câteva modificări faţă de forma iniţială din toamna anului trecut.

Obiectivul programului este de a întineri parcul auto din oraş prin eliminarea din trafic a maşinilor vechi şi poluante, astfel că municipalitatea va oferi 3.000 de lei în schimbul autoturismelor care sunt înmatriculate în Sfântu Gheorghe de mai mult de 10 ani.

„Scopul programului este eliminarea din trafic a autoturismelor mai vechi de 10 ani, cu grad ridicat de poluare, în vederea creşterii calităţii aerului, a protecţiei spaţiilor verzi şi în acelaşi timp pentru stimularea înnoirii parcului auto”, a declarat primarul Antal Árpád în cadrul şedinţei Consiliului Local.

Programul se adresează acelor persoane fizice sau juridice care nu doresc să cumpere un autoturism nou, aşadar nu vor participa la programul Rabla naţional, ci doar vor să vândă autoturismul vechi, pentru care vor primi 3.000 de lei.

Printre condiţiile de participare se numără faptul că autoturismul este înmatriculat în Municipiul Sfântu Gheorghe de cel puțin 10 ani, proprietarii trebuie să fie domiciliaţi în Sfântu Gheorghe, solicitantul trebuie să fie proprietarul autoturismului de cel puţin 3 ani, să nu aibă restanțe de plată la bugetul local, să se angajeze că în următorii 3 ani nu va achiziționa un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar trebuind să returneze municipiului Sfântu Gheorghe suma de 3.000 lei obținută în cadrul acestui program.

De asemenea, autoturismul predat trebuie să conţină componentele esențiale din fabricaţie, cum ar fi motor, transmisie, caroserie, șasiu etc.

Programul va fi unul multianual, cererile urmând să poată fi depuse continuu începând cu data de 1 aprilie, după adoptarea de către Consiliul Local la finalul lunii martie a bugetului local pe acest an. Bugetul total alocat pentru acest program în acest an este de 1 milion de lei, sumă suficientă pentru achiziţionarea a 333 de autoturisme.

În Sfântu Gheorghe sunt înmatriculate aproximativ 22.000 de autoturisme, dintre care mai mult de jumătate, adică peste 11.000, sunt mai vechi de 10 ani.

 

CITEȘTE ȘI:

Flota Autorității Electorale Permanente crește cu 52 de autoturisme. Cine o livrează

Contractul pentru lotul de autostradă Cheţani – Câmpia Turzii va fi reziliat

Parlamentul European susține introducerea unui certificat de vaccinare pentru deblocarea turismului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Salariul de bază minim brut
Financiar

Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost majorat la 3.700 lei lunar

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe...

sportive
Financiar

Strategii ce s-au dovedit eficiente la pariurile sportive

Dacă vrei să ai succes la pariuri sportive, atunci trebuie să ai...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,8% în primul trimestru din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,8% în primul trimestru...

BMW
Financiar

BMW Group a înregistrat o scădere a marjei operaționale pe segmentul auto la 8,8%, în primul trimestru

La fel ca Stellantis, Ford și principalele mărci occidentale, cu excepția Renault,...