Flota MAI a fost reînnoită anul trecut cu aproape 7.000 de vehicule. Procesul continuă și în 2021

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a achiziționat anul trecut aproape 7.000 de maşini noi, procesul de înlocuire a parcului auto învechit urmând să continue și în 2021, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.MAI

În iunie 2020, MAI a semnat cu Renault cel mai mare contract de achiziție de autospeciale din istoria instituției, în valoare de 483 de milioane de lei, fiind vorba despre 6744 de autovehicule, respectiv 3.360 Dacia Logan, 3.382 Dacia Duster şi 2 Dacia Dokker. Autospecialele sunt destinate muncii operative și au fost repartizate, în special, polițiștilor de ordine publică şi de la rutieră. Autovehiculele au dotări acustice și vizuale de avertizare, fiind colantate după grafica nouă.

Tot anul trecut, pentru Poliția de Frontieră au fost cumpărate, de la Ford, 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, în cadrul unui contract în valoare de 10,79 milioane de euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă. Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, anul trecut au mai fost achiziţionate și o serie de echipamente pentru poliţişti, precum veste de protecţie sau staţii portabile, procesul de dotare urmând să continue și în 2021. Pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi achiziţionate costume de protecţie şi căşti de pompieri, iar Poliţia de Frontieră va beneficia de pistoale noi, de 9 mm.

În bugetul MAI pentru 2021, cele mai mari cheltuieli vor fi alocate, însă, plății salariilor celor 129.000 de angajaţi și pensiilor celor 91.000 de pensionari proveniţi din structurile ministerului. Astfel, finanţarea salariilor şi a pensiilor reprezintă 83% din cheltuielile prevăzute în bugetul MAI din acest an.

 

CITEȘTE ȘI:

Huawei infirmă știrile că va produce vehicule electrice. ”Nu suntem constructori auto”

Primăria Sfântu Gheorghe oferă 3.000 de lei pentru mașinile mai vechi de 10 ani

Flota Autorității Electorale Permanente crește cu 52 de autoturisme. Cine o livrează

 

 

Adaugati comentariu