Video: cum se restaurează un Ferrari 812 Superfast

Accident cu un supercar? Nicio problemă: pentru prețul corect, orice autoturism poate fi readus la aspectul și performanțele inițiale, așa cum putem vedea în clipul de mai jos. Cum se restaurează un Ferrari 812 Superfast?
Cum se restaurează un Ferrari 812 Superfast

E plin internetul de filme cu supercaruri accidentate. Unele dintre ele sunt distruse dincolo de pragul la care mai pot fi reparate, caz în care, de obicei, proprietarul este despăgubit de compania de asigurări. Însă o parte dintre ele scapă și ajung din nou pe șosele.

Video: accident în lanț cu 50 de mașini!

Este cazul acestui Ferrari 812 Superfast, un grand tourer care a ieșit șifonat dintr-un impact frontal, care a afectat o bună parte a subansamblelor, dar capodopera V12 a scăpat nevătămată: este cel mai puternic motor aspirat aflat în producție și dezvoltă 800 CP și 718 Nm. Marele noroc a fost că italianca are motorul dispus central, în spatele punții față, drept urmare impactul a fost total absorbit de cadrul din fața sa. Cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj și 7 trepte, propulsorul antrenează roțile din spate și accelerează până la 100 km/h în 2,9 secunde, datorită distribuției maselor pe punți de 47/53% față/spate!

Va ajunge în final supercarul să egaleze performanțele dinainte de accident? Probabil că da, însă pentru câtă vreme? Reparațiile folosind sudura oxiacetilenică alterează proprietățile de rigiditate a metalului și îl expun inclusiv degradării, indiferent ce tratament superficial aplici ulterior.

Cum se restaurează un Ferrari 812 Superfast_1

În plus, la manevrarea cu brațele metalice ale stivuitorului direct pe lonjeroane se pot produce deformări superficiale și se poate îndepărta materialul protector, iar în cazul unui supercar, unde la tranzacții se fac verificări serioase, aceste defecte pot cauza pierderi de bani.

Totuși, la experiența pe care o au, probabil că angajații garajului știu mai bine cum se restaurează un Ferrari. În rest – nimic de obiectat: chiar dacă avariile produse de accident au fost importante, după restaurare mașina arată ca nouă.

Adaugati comentariu