Preţul măştilor de protecţie, obligatorii după 15 mai, ar putea fi plafonat

Preţul măştilor de protecţie ar putea fi plafonat după data de 15 mai, când se instituie obligativitatea purtării acestora în spaţiile închise, a anunţat premierul Ludovic Orban, care a menţionat că România va realiza stocuri importante.
masca

”Purtarea măştii în spaţii închise este foarte utilă pentru că reduce posibilitatea de infectare. Preocuparea noastră a fost să susţinem producători români care să producă astfel de măşti. Avem utilaje noi care au o capacitate să producă o cantitate însemnată. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină”, a precizat Ludovic Orban, adăugând că Unifarm are peste 4 milioane de măşti chirurgicale, iar stocul de măşti FFP 2 şi FFP 3 este de ordinul milioanelor.

Ludovic Orban a afirmat că Guvernul ia în calcul plafonarea pentru preţul măştilor. ”Ne gândim şi la acest lucru”, a subliniat acesta fără să ofere şi detalii asupra unui posibil nivel al acestuia.

”Istoria economică, pentru cine a citit-o, spune că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenţia pe piaţă a generat un preţ administrativ care nu are nicio legătură cu raportul ofertă-cerere s-a produs penurie, generarea de reţele de vânzare la negru care au lipsit mare majoritate a oamenilor de aceste produse. Cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cererii şi acesta este obiectivul pe care-l avem: să producem în România cât mai mult şi să reuşim să importăm ce nu putem produce”, a conchis premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor.

 

CITEŞTE ŞI:

PwC: 77% dintre directorii financiari iau în considerare reducerea costurilor

Când se încheie plata pentru şomajul tehnic din luna martie

Renault e-commerce: plătești on-line, primești mașina acasă

 

Adaugati comentariu