UniCredit Leasing obţine 150 mil. lei pentru finanţarea IMM-urilor

IFC, membră a grupului Banca Mondială, a acordat UniCredit Leasing Corporation un împrumut de 150 mi. lei (aproximativ 38,5 mil. dolari), pentru a susţine finanţarea IMM-urilor, astfel încât acestea să-şi dezvolte afacerile şi să genereze noi locuri de muncă.
restituirea taxelor auto

Acesta este primul împrumut acordat de IFC în lei unei companii de leasing, scopul fiind de a susţine dezvoltarea sustenabilă a pieţei de profil, eliminând în acelaşi timp problemele cauzate de diferenţele de curs valutar.

Potrivit instituţiei financiare internaţionale, împrumutul face parte din strategia IFC de a conlucra cu băncile şi cu instituţiile financiare din regiune pentru a le consolida capacitatea de acordare de împrumuturi companiilor din sectoarele dezavantajate.

„UniCredit Leasing Corporation are în prezent o strategie de sprijinire a societăţilor comerciale de dimensiuni mai mici din România. Prin acest nou împrumut, se întăreşte angajamentul nostru pe termen lung pentru încurajarea acestui segment. În lunile care vor urma, ne vom concentra pe o creştere sustenabilă şi sănătoasă pe piaţa locală şi pe diversificarea în continuare a portofoliului de produse pentru IMM-uri”, a afirmat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing.

Leasingul este o alternativă atractivă pentru IMM-uri, mai ales pentru firmele mici şi cele înfiinţate de puţin timp, care au dificultăţi la accesarea de împrumuturi bancare, deoarece nu au istoric de creditare.

Datele Asociaţiei Societăţilor Financiare – ALB România, arată că finanţarea vehiculelor are o pondere de 77% în totalul pieţei de leasing financiar. La finalul anului trecut, finanţările noi pentru autoturisme şi vehicule comerciale au urcat la 1,472 mld. euro, în creştere cu 245 milioane de euro faţă de sfârşitul lui 2015.

Adaugati comentariu