Un nou Dieselgate în Europa? Suzuki, Stellantis și Marelli, investigați pentru trucarea emisiilor

Eurojust, Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală, a anunțat că sprijină investigațiile demarate în Germania, Italia și Ungaria privind utilizarea unor dispozitive de trucare a emisiilor la mașinile unui producătoru japonez, fără să-i dezvăluie numele.
suzuki

Potrivit Eurojust, dispozitivele ar fi fost montate în motoarele diesel construite în Italia, pentru a da impresia că emisiile de oxid de azot ale vehiculelor sunt în conformitate cu reglementările UE. Motoarele au fost ulterior asamblate în diferite modele ale producătorului de mașini la o fabrică din Ungaria.

Procurorii germani au dezvăluit că investigația se referă la Stellantis care a fabricat motoarele, la Suzuki, care le-a instalat pe mașinile produse în Ungaria și la Marelli, producătorul care a furnizat componetele pentru motoare.

”Scopul perchezițiilor, care au loc în Bensheim și Heidelberg în Germania, Corbetta în Italia și Esztergom în Ungaria, este de a securiza diverse documente, date și corespondență. Aceste informații vor fi ulterior examinate și analizate de autoritățile judiciare în cauză”, a precizat Eurojust.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Crește la 23.000 de euro valoarea maximă a prețului autoturismelor achiziționate de instituțiile statului

Bucurați-vă de viteză, dar fără risc

 

Adaugati comentariu