Bucurați-vă de viteză, dar fără risc
căști moto
Toată lumea este de acord că casca moto este o parte importantă a echipamentului fiecărui motociclist. În comparație cu cele alte articole de echipamente moto, căștile sunt cele mai importante, deoarece ne poate salva viața în cazul unui accident.

Există diferite tipuri de căști moto în funcție de modelul motocicletei pentru care sunt destinate. Indiferent ce tip de cască căutăm, este important că aceasta să fie de un brand de încredere pentru a asigura calitate și siguranță în timpul conducerii. Una dintre aceste mărci este AGV, care se numără printre cei mai buni producători de căști moto de calitate din lume.

Ce reprezintă căștile AGV?

Căștile AGV au fost create de producătorul italian Amisano Gino Valenza. Brandul AGV și-a câștigat popularitatea în întreaga lume ca producător al unei game largi de căști moto de înaltă calitate. Brandul a fost fondat în 1947 de către Gino Amizano. AGV este o subsidiară a brandului Dainese din 2007, iar în 2019 Investcorp a achiziționat Dainese, pe care o deține în continuare.
Succesul mărcii italiene pe piața căștilor moto se datorează dezvoltării sale tehnologice continue pentru a îmbunătăți calitatea și nivelul de siguranță a căștilor sale, în conformitate cu standardele internaționale de calitate și de siguranță.

Pe piața puteți să găsiți diferite tipuri de căști AGV – full-face, dual sport, touring, enduro, off-road, modulare, care sunt caracterizate printr-o calitate excelentă, durabilitate și un nivel ridicat de protecție.

Vă prezentăm câteva tipuri de căști moto și caracteristicile și beneficiile acestora:

Ce tipuri de căști moto există pe piața și care sunt caracteristicile acestora:

Sursa imagine: Pixabay

Căști Full face (integrale)

Un lucru caracteristic pentru căștile full face este că acestea oferă o protecție mai bună pentru ceafă și bărbie, spre deosebire, de exemplu, de căștile deschise.

Datorită formei sale aerodinamice, bărbia este mai înaltă în comparație cu alte tipuri de căști. O altă diferență între căștile integrale și alte tipuri de căști moto este poziția vizierei, care la căștile închise este situat într-un punct mai înalt.

Acest tip de căști moto este potrivit pentru proprietării motocicletelor de sport, cărora le place să conduc cu o viteza mare și de aceea au nevoie de căști care oferă o protecție maximă. Designul este special creat pentru a oferi protecție când conduceți o motocicletă puternică de sport.

Pe lângă nivelul ridicat de protecție a întregului cap, un alt avantaj principal al căștilor Full Face este forma sa aerodinamică, are este concepută să fie rezistentă la vânt, precum și să protejeze perfect fața motociclistului de ploaie, zăpadă și praf în timpul conducerii.

Căști Modulare (Modular/Flip up)

Sursa imagine: Pixabay

Căștile modulare, cunoscute și sub denumirea de Flip-up, combină avantajele căștilor deschise și închise. Când suntem pe motocicletă, putem să le purtăm deschise sau închise, în funcție de viteza cu care mergem, precum și de preferință personală pentru confort și nivelul de protecție a feței.

Datorită versatilitatii și vizibilității bune pe care o oferă, aceste căști moto reprezintă o opțiune preferată pentru proprietării motocicletelor cruiser sau de turism, cărora le plac călătoriile lungi.

Când conduceți motociclete de acest tip, postura corpului este verticală și, în consecință, designul acestor căști se bazează pe acest fapt. Poziția bărbiei este mai joasă, casca include două viziere, precum și mecanisme suplimentare care fac casca modulară multifuncțională.

Un dezavantaj al căștilor modulare este faptul că sunt puțin mai grele decât cele închise datorită părții de deschidere. De asemenea, oferă mai puțină protecție pentru față atunci când sunt deschise.

De asemenea, în comparație cu căștile închise, acest model oferă mai puțină protecție de vânt, ploaie, praf, pietricele sau insecte în timpul conducerii și nu oferă o izolare fonică bună.

Căști enduro (Dual sport)

căști moto

Sursa imagine: Pixabay

Căștile enduro combină caracteristicile căștilor integrale full face cu cele ale căștilor de motocross. În designul lor, care include o vizieră aerodinamică și o construcție alungită în zona bărbiei, seamănă cu căștile de off-road. Cu toate acestea, vizierele lor sunt similare ca design cu vizierele căștilor închise.

Designul căștilor de enduro le face potrivite atât pentru conducere în zone urbane,cât și pentru off-road.

căști moto

Sursa imagine: Pixabay

Unul dintre avantajele lor este că oferă o ventilație excelentă, precum și faptul că vizierele lor rămân stabile atunci când conduceți cu viteză mare. În comparație cu căștile de motocross, căștile de enduro se caracterizează printr-un nivel bun de izolare fonică, dar pe de altă parte nu oferă același nivel de izolare fonică ca căștile integrale închise.

Adaugati comentariu