BMW și Audi au suspendat transporturile de autovehicule cu trenul către China

BMW și Audi, marca premium a Volkswagen, au suspendat transporturile de mașini pe calea ferată din Germania către China, pe fondul războiului din Ucraina, au anunțat producătorii auto germani, potrivit Reuters.
bmw

În timp ce ambii producători de automobile își produc majoritatea vehiculelor în China, cea mai mare piață auto din lume, o anumită cotă este importată din Europa pe calea ferată sau cu vaporul.

Anul trecut, BMW a livrat 846.237 de vehicule BMW și MINI clienților chinezi, iar Audi, 701.289 de unități.

„BMW a oprit orice transport feroviar prin Rusia imediat după începerea războiului. Exporturile către China sunt în mod obișnuit realizate pe cale maritimă”, a declarat un purtător de cuvânt al BMW.

Audi a suspendat, de asemenea, transporturile feroviare către și dinspre China prin Rusia, cu Trans-Siberian Railway, imediat după invadarea Ucrainei, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al companiei-mamă, Volkswagen.

„Examinăm în prezent dacă transporturile pe calea ferată pe ruta de sud vor fi posibile în viitorul apropiat”, a adăugat acesta.

În martie, Audi a anunțat că își ajustează operațiunile de producție la fabrica sa din Ungaria, care contribuie la exporturile țării, din cauza războiului din Ucraina.

 

Sursa foto: BMW

 

 

CITEȘTE ȘI:

Marea Britanie elimină tarifele la toate importurile de mărfuri din Ucraina

Volkswagen ID.Buzz. Libertate deplină

 

 

Adaugati comentariu