Marea Britanie elimină tarifele la toate importurile de mărfuri din Ucraina

Guvernul de la Londra a anunţat că a eliminat toate taxele la importurile de mărfuri din Ucraina, în timp ce a impus o interdicţie a exportului de produse şi tehnologii în Rusia care ar putea fi folosite în razboi.
Ucraina

Măsura reprezintă răspunsul Regatului Unit la o solicitare directă a preşedintelui Volodimir Zelenski de a sprijini economia ucraineană, a declarat secretarul britanic pentru comerţ internaţional, Anne-Marie Trevelyan, citată de BBC.

Astfel, Marea Britanie a redus toate tarifele la mărfurile importate din Ucraina, inclusiv pentru cele considerate cheie, precum orzul, mierea, conservele de roşii şi carnea de pasăre.

„Suntem neclintit alături de Ucraina în această luptă continuă şi vom lucra pentru a ne asigura că Ucraina supravieţuieşte şi prosperă ca naţiune liberă şi suverană”, a subliniat secretarul britanic pentru comerţ internaţiona

Marea Britanie a anunţat, de asemenea, o interdicţie a exporturilor de produse şi tehnologii către Rusia. Produsele vizate ar putea include echipamente de interceptare şi monitorizare şi „vor închide orice lacune existente pentru a se asigura că Rusia nu cumpără aceste bunuri din Marea Britanie”.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Senatul și-a cumpărăt o flotă de 20 de limuzine. Cât a costat

Autostrada Sibiu – Făgăraș, la un pas de lansarea în licitație

 

 

Adaugati comentariu