Advertisement
Piața auto chineză
Home Piaţa auto Analize de piață UBS: În China, pandemia stimulează dorinţa de proprietate asupra maşinii

UBS: În China, pandemia stimulează dorinţa de proprietate asupra maşinii

Tot mai mulţi chinezi îşi manifestă interesul de a deţine o maşină, în condiţiile în care pandemia de coronavirus este ţinută sub control, arată datele unui sondaj realizat în China de UBS, cea mai mare bancă elveţiană.

Într-un sondaj efectuat în luna aprilie, de către UBS Evidence Lab, pe un eşantion de 1.000 de persoane, 27% dintre respondenţi au afirmat că pandemia i-a determinat să fie mai dispuşi să cumpere o maşină.

Rezultatul este cu 10 puncte procentuale mai mare decât cel obţinut în chestionarul adresat celor 1.000 de persoane în luna februarie, când pandemia era, în China, la apogeu

„Probabil oamenii sunt optimişti cu privire la sfârşitul recuperării pandemice şi economice, astfel încât sunt dispuşi să cumpere maşini. Vom vedea rezultatele cererii în lunile următoare”, a declarat Paul Gong, analist auto la UBS.

Acesta a estimat că pe piața auto din China, cea mai mare din lume, vânzările vor înregistra o creştere pozitivă pe tot parcursul anului.

Vânzările de vehicule în China au crescut pentru prima dată în aprilie, la 2,07 milioane de vehicule, un avans de 4,4% faţă de luna similară a anului precedent. În mai, vânzările au crescut din nou, la 2,19 milioane de unităţi, în creştere cu 14,5%, comparativ cu mai 2019.

Potrivit datelor Asociaţiei Chineze a Producătorilor de Automobile, compania chinezo-americană, SAIC-GM-Wuling, a vândut 120.000 de vehicule în cursul lunii mai, în creştere cu 11% faţă de luna similară a anului precedent.

Changan-Ford, un alt parteneriat sino-american, a livrat 23.491 de unităţi în luna mai, cu 130% mai mult faţă de aceeaşi lună din 2019 şi cu 31,4% faţă de aprilie.

Constructorul auto japonez Nissan a vândut 130.016 vehicule în luna mai, în creştere cu 6,7% faţă de aceeaşi lună din 2019.

Startul-ul Nio, producător de maşini electrice, a înregistrat vânzări record de 3.436 de vehicule în luna mai, în creştere cu 215,5% comparativ cu luna similară din 2019.

Paul Gong precizează că UBS se aşteaptă la o creştere a vânzărilor pe piaţa chineză şi în luna iunie.

„Probabil vom avea o creştere pozitivă în al doilea trimestru, iar al treilea trimestru se va înregistra o creştere cu două cifre”, a adăugat analistul auto.

Pe de altă parte, acesta a explicat că avansul de două cifre previzionat pentru trimestrul al treilea reprezintă şi un efect de bază, în condiţiile în care, în trimestrul III din 2019, piaţa chineză se confruntase cu o oarecare lipsă a modelelor, în urma adoptării unor standarde mai stricte privind emisiile.

Per total, analistul UBS consideră că vânzările de vehicule în China vor creşte în 2020 mai degrabă cu o singură cifră, decât cu două.

 

CITEȘTE ȘI:

Fonduri europene pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi. Când va fi anunţat constructorul

Turbocompresorul ideal: presiune mare, zero lag!

Opel Zafira-e Life – călătorii relaxante cu ZERO emisii

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

înmatriculările
Analize de piață

România, locul 14 în UE la înmatriculările de autoturisme noi în luna ianuarie 2024

În luna ianuarie 2024, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au...

vehiculelor electrice
Analize de piață

De ce încetinește adoptarea vehiculelor electrice. Analiză eToro

Încetinirea adoptării vehiculelor electrice pe baterii este un fapt recunoscut atât de...

Înmatriculările de autoturisme noi
Analize de piață

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu 4,15% în ianuarie 2024

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 4,15% în ianuarie...

culori
Analize de piață

Care au fost cele mai populare culori auto în 2023. Raport BASF

Paleta tradițională de culori pentru automobile trece printr-o transformare, potrivit Raportului de...