Sâmbătă, trecere gratuită pe Podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse

Sâmbătă, 20 iunie 2020, vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto (autoturisme), care trec podul peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse, vor fi scutite de achitarea tarifului de trecere.Podul Prieteniei

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, gratuitatea este aplicată în fiecare an în data de 20 iunie, care este considerată „Ziua Podului”.

Trecerea autoturismelor fără achitarea tarifului este reglementată de pct. 42 din Anexa nr. 3 Tarife de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre în sensul Giurgiu – Ruse a Ordinului MT nr. 1836/2018, a transmis CNAIR.

Podul peste Dunăre, Giurgiu – Ruse, în lungime de 2,8 km, a fost dat în folosinţă la data de 20 iunie 1954. Construcţia sa a durat doi ani şi jumătate.

Amplasat la 1 km aval de Giurgiu şi la 4 km aval de Ruse, traversând Dunărea la km 488+700, de la gurile sale, podul a fost construit pentru trafic mixt, având pe podul principal o cale ferată simplă în partea inferioară şi o şosea cu două benzi de circulaţie la partea superioară. Are 37 deschideri şi lungimea totală de 2.223,92 m, din care 1.168 m partea română.

 

CITEȘTE ȘI:

UBS: În China, pandemia stimulează dorinţa de proprietate asupra maşinii

Fuziunea PSA – Fiat Chrysler, subiectul unei anchete aprofundate în Uniunea Europeană

Fonduri europene pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi. Când va fi anunţat constructorul

Adaugati comentariu