Turcia a făcut marele pas către relaxarea restricţiilor. Zborurile internaţionale, de săptămâna viitoare


Traficul în Instanbul a revenit la valori ridicate, după ce mii de funcţionari guvernamentali au revenit la muncă, iar sute de antreprenori şi-au redeschis magazinele. Printre ei se numără şi cei din Marele Bazar, principala destinaţie turistică din capitala Turciei, care aşteaptă reîntoarcerea turiştilor străini.
Marele Bazar a fost închis mai bine de 2 luni, după ce devenise unul dintre principalele focare de răspândire a coronavirusului din Istabul.
Turkish Airlines a reluat zborurile interne, pentru început între capitala ţării şi Ankara, Izmir, Antalya şi Trabzon, urmând ca zborurile internaţionale să fie reluate de săptămâna viitoare
Totodată s-au redeschis restaurantele, plajele şi muzeele, dar pentru un număr limitat de clienţi şi cu respectarea regulilor de distanţare socială.
Cluburile de noapte şi barurile cu narghilea vor rămâne, însă, închise.
Luna trecută, au fost deschise centrele comerciale şi saloanele de înfrumuseţare.
Turcia a înregistrat peste 4.500 de decese COVID-19 şi aproape 164.000 de infecţii confirmate.
Staţiunile de la Marea Egee, pregătite pentru un „turism sănătos” în Turcia
Hotelurile, plajele şi monumentele istorice din destinaţiile turistice populare, Çeşme, Kuşadasi şi Didim din provinciile Izmir şi Aydin din vestul Turciei, sunt pregătite pentru deschiderea turismului local de la 1 iunie şi al celui internaţional de la 15 iunie.
Pentru a asigura sănătatea turiştilor şi a angajaţilor locali şi străini, Turcia a lansat o iniţiativă prin care va acorda tuturor companiilor implicate în industria ospitalităţii şi a transportului vizitatorilor un „certificat de turism sănătos”.
Noile documente vor fi acordate în funcţie de o serie de criterii pentru asigurarea sănătatea şi respectarea regulilor de igienă în companii aeriene, aeroporturi şi alte centre de transport, precum şi în hoteluri, restaurante, baruri şi cafenele. Acestea vor fi acordate de instituţii internaţionale, iar informaţiile vor fi transmise operatorilor de turism şi vor fi accesibile turiştilor.
Ministrul Culturii şi Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat recent că pe aeroporturi funcţionează centre de testare Covid-19, iar pasagerii vor fi obligaţi să poarte măşti în interiorul terminalelor. Aceştia vor fi supuşi şi testelor de evaluare a temperaturii.
Aceleaşi măsuri vor fi aplicate şi în hoteluri, dar şi în cadrul monumentelor istorice şi arheologice, precum Efes, Afrodisia şi Acropola din Pergamon.
Camerele din hoteluri vor fi dezinfectate după plecarea clienţilor, iar o serie de obiecte, precum telecomanda TV, vor fi protejate în pungi de unică folosinţă.
Mesele din restaurante vor fi amenajate în conformitate cu regulile de distanţare socială, iar servirea tip bufet va fi desfiinţată.
Numărul persoanelor care au voie să intre în piscine şi pe plaje va fi, de asemenea, limitat, în funcţie de dimensiunea acestora, pentru a preveni supraaglomerarea.
CITEȘTE ȘI:
Flote în leasing operaţional. Costuri, trenduri, noi produse
Mercedes-Benz clasic electric: cât costă transformarea
Cum vor fi cheltuiţi aproape 3 mld. euro pentru modernizarea Romexpo