Mercedes-Benz clasic electric: cât costă transformarea

Cum ar fi să poți crea o punte între trecut și viitor? Belgienii de la Monceau Automobiles fix asta fac: iau modele istorice, le restaurează și le adaugă propulsie electrică. Iată cum poți avea propriul Mercedes-Benz clasic electric!Mercedes-Benz clasic electric floteauto.ro

Oamenii ăștia sunt specialiști implicați în toate cele 5 sezoane ale campionatului de Formula E și, în trecut, au au avut o ”lungă istorie” în Formula 1, drept urmare performanțele nou-născutelor modele sunt garantate. De asemenea, oamenii ăștia nu lucrează decât pe modele Mercedes-Benz, cu condiția să fi fost fabricate în anii ’60, ’70 și ’80 și nu le modifică mai mult decât le cere sistemul de propulsie electric. Adică le restaurează fidel specificațiilor și aspectului original acolo unde se poate. Scopul este clar: să conduci un model Mercedes-Benz clasic fără să-ți bați capul cu defecțiuni tehnice.

În principiu, nici nu trebuie să vii cu exemplarul tău, pentru că Monceau Automobiles are deja în lucru câteva unități, iar cel mai curând poți primi un astfel de exemplar în ultimele luni ale acestui an. Motorul electric folosit pe fiecare dintre modele are un cuplu maxim de 600 Nm, cu 25% mai mult decât cel mai puternic V8 produs de Mercedes-Benz în perioada respectivă.

Acesta dispune de magnet permanent și are cel mai mare raport putere/kg disponibil pe piață, pentru a nu adăuga balast mașinii. De asemenea, densitatea de putere permite montajul în caroseria originală, fără ca modificările să fie percepute din exterior. De asemenea, bateriile sunt formate din celule separate produse de Power Battery și pot asigura autonomii WLTP de aproape 300 km.

Mercedes-Benz clasic electric: date tehnice

Multă teorie, puține date practice. Să reparăm greșeala. De exemplu, modelele eSL (care au la bază generația R107), eSLC (C107) și eSE (W211) pot atinge o viteză maximă de 160 km/h, pot accelera până la 100 km/h în 8 secunde și beneficiază de o autonomie de peste 250 km. Primele livrări vor avea loc în 2021. Dacă vii cu propriul exemplar,  îl poți transforma într-un Mercedes-Benz clasic electric pentru aproape 170.000 euro și vei aștepta până la 6 luni.

sursa subiectului și a fotografiilor: monceau-automobiles

Adaugati comentariu