Continental extinde centrul de cercetare şi dezvoltare din Timişoara

Continental, companie tehnologică, a început lucrările pentru extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara. Clădirea a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.continental

„Tehnologii eficiente din punct de vedere al mediului şi acceptate social sunt ingredientele cheie pentru un ecosistem al mobilităţii sănătoase. Zero accidente, zero emisii şi zero stres, datorită conectivităţii inteligente: acest lucru ajută la realizarea tehnologiilor noastre inovatoare. La toate acestea lucrează inginerii şi specialiştii IT&C din centrul de inginerie din Timişoara“, a spus dr. Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Direcţiile în care compania desfăşoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluţii inovatoare de software şi hardware pentru interiorul maşinii, siguranţă, motor şi transmisie, precum şi sisteme de navigaţie şi instrumente pentru maşini viitoare şi vehicule comerciale.

„Competenţe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligenţa Artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, oraşe inteligente etc., iar compania îşi asumă un rol de lider tehnologic. Noile competenţe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri şi proiectarea de noi concepte moderne de colaborare şi operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit şi adaptat unui stil de muncă futurist. Mă refer aici la crearea de spaţii deschise care permit interacţiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce priveşte modul de a-şi desfăşura activitatea, oportunităţi de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv şi creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mişcare. Chiar dacă trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă, la Continental continuăm să investim în viitor. Continuăm să oferim performanţă, indiferent dacă vorbim despre produsele sau serviciile oferite, astfel că identificăm constant oportunităţi de a ne menţine agili, de data aceasta prin investiţia într-o clădire nouă”, a adăugat acesta.

Investiţia preconizată în noua clădire este de peste 33 de milioane de euro. Suprafaţa totală construită va fi de peste 26.000 de metri pătraţi. Vor fi plantaţi şi peste 200 de arbori. Lucrările vor fi finalizate până în luna aprilie, 2021.

 

CITEȘTE ȘI:

Turcia a făcut marele pas către relaxarea restricţiilor. Zborurile internaţionale, de săptămâna viitoare

Mercedes-Benz clasic electric: cât costă transformarea

Cum vor fi cheltuiţi aproape 3 mld. euro pentru modernizarea Romexpo

 

Adaugati comentariu