Tripleta Berlingo / Partner / Combo a devenit International Van Of The Year 2019

Utilitarele mici ale grupului PSA, Citroen Berlingo, Opel Combo și Peugeot Partner, au primit titlul de International Van Of The Year 2019 cu ocazia Salonului IAA 2018 de la Hanovra.International Van Of The Year 2018

Premiul International Van Of The Year 2019 vine cu doar câteva săpătmâni înainte ca noua generație a familiei de utilitare să fie pusă în vânzare. Este a cincea oară când Citroen primește premiul International Van Of The Year: Nemo a fost premiat în 2009, Jumpy în 2008, Berlingo în 1997 și Jumper în 1994. Și modelele Peugeot au fost premiate de-a lungul timpului tot de cinci ori cu distincția IVOTY, în timp ce Opel a triumfat de două ori, cu Astra Van în 1999 și Vivaro în 2002.

International Van Of The Year 2018

Cele trei modele pot fi comandate în două versiuni de caroserie, cu două ampatamente diferite. Versiunea standard are lungimea de 4,40 m, ampatamentul de 2.785 mm, sarcina utilă de până la 1.000 kg și volumul de încărcare de 3,3 – 3,8 metri cubi. Varianta XL are o lungime de 4,75 m, ampatamentul de 2.975 mm, volumul compartimentului de marfă de maximum 4,4 mc și poate transporta obiecte lungi de până la 3.440 mm.

 

 

International Van Of The Year 2018Înălțimea suprafeței de transport este de numai 580 mm, fapt care ușurează manipularea încărcăturii, iat versiunea lungă poate transporta simultan doi eruopaleți, pentru că distanța dintre pasajele roților spate este uriașă. Platforma combină jumătatea din față a platformei EMP2 folosită de autoturismele grupului PSA și jumătatea din spate a platformei fostei generații Berlingo/Partner, de aceea este un melanj între sistemele de asistență tipice autoturismelor și utilitatea unui autovehicul comercial.

 

 

Ca o premieră în segment, cele trei modele vin cu un indicator de supraîncărcare: o lampă indicatoare LED albă se aprinde dacă încărcătura depășește 80% din sarcina utilă maximă, iar la depășirea sarcinii utile, lumina LED își schimbă culoarea în roșu. În plus, fiecare dintre cele trei modele beneficiază de o variantă special, cu garda la sol mărită cu 30 mm și sistem Grip Control cu Hill Descend Assist.

 


 

Adaugati comentariu