Trafic cu maşini Tesla ca în filmele gen „Stan şi Bran”

O maşină Tesla nu trece neobservată, chiar şi pentru un necunoscător. Însă la acest lucru nu s-au gândit cei trei români care încercau să treacă, prin Vama Giurgiu, două vehicule model S şi model X, evident furate, dar nu aveau decât o singură platformă. Deh, România, o ţară fără infrastructură de alimentare a vehiculelor electrice!
tesla

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în dimineaţa zilei de 9 iulie 2019, la Vama Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile un cetăţean român care conducea o platformă pe care se afla un autoturism marca Tesla, model X, în valoare de 90.000 de euro, fabricat în anul 2016. Şoferul era însoţit de cetăţeanul român J.A. (să-i spunem Stan), în vârstă de 36 ani.

Cu ocazia controlului, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare în urma cărora au constatat că autoturismul transportat pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Norvegia în data de 27 iunie 2019.

În acest timp, poliţiştii de frontieră au observat, în imediata apropiere a Punctului de Frontieră, staţionând pe marginea drumului, un alt autoturism Tesla, model S, în valoare de 70.000 de euro. Având suspiciuni cu privire la motivul prezenţei in zonă, şoferul maşinii a fost legitimat şi identificat ca cetăţeanul român F.F. (să-i spunem Bran), în vârstă de 39 de ani, care a declarat că aşteaptă o platformă pentru a transporta autovehiculul în Bulgaria.

Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări cu privire la autoturismul respectiv în bazele de date şi au contactat autorităţile norvegiene care au informat că maşina aparţine unei firme de leasing din Norvegia, fiind astfel emisă o alertă de bun căutat pentru confiscare, în acea zi.

În replică, românii noştri, Stan şi Bran, au declarat că transportau cele două autoturisme în Bulgaria, la solicitarea ….unui prieten şi că, evident, nu aveau cunoştinţă despre faptul că acestea se află în atenţia autorităţilor.

 

CITEŞTE ŞI:

CNAIR va reface Podul Crasna, o cale de acces către Vama Albiţa

Administraţia Fondului pentru Mediu: 284 de companii îşi înnoiesc flotele prin Rabla

118 unități Sprinter pentru flota DHL Express România

 

 

Adaugati comentariu