Fondată în 1939, uzina Michelin Victoria aniversează 80 de ani

Anul acesta, uzina Michelin Victoria împlineşte 80 de ani. Cu un parcurs presărat de schimbări impresionante, a fost preluată de Michelin în 2001, care a dus transformările mai departe, continuând povestea cu mai multă forţă şi mai multe realizări.
michelin victoria

La fabrica Victoria din Floreşti (jud. Prahova), lucrează în prezent 1.450 de angajaţi, care produc o gamă largă de produse, în peste 400 de dimensiuni, precum anvelope pentru autoturisme şi camionete, amestecuri, ţesături metalice, produse din cauciuc pentru producţia anvelopelor; roata flexibilă Acorus (flanşe protecţie cauciuc); anvelope pentru autoturisme şi camionete de 14”- 20”.

“Încercările, dar şi realizările au fost numeroase şi variate, iar drumul presărat cu provocări care au dus la formarea unei echipe puternice şi competente şi la obţinerea unor rezultate remarcabile.

Uzina Michelin Victoria este astăzi recunoscută la nivel local, regional şi european, exportând 90% din produse”, subliniază Felix Oanţă, directorul general al uzinei Michelin Victoria.

Repere istorice

1961 – 1970

Sursa: Michelin România

O decadă de avânt pentru industria românească, sub conducerea Partidului Muncitoresc Român: construcţia autostrăzii Bucureşti-Piteşti, lansarea primului autoturism românesc – Dacia 1100, echipat cu anvelopa radială 145-SR-15 realizată la uzina Victoria.
În 1962, împreună cu Pirelli şi David Bridge se construieşte secţia Auto-Moto-Velo.
În 1963, anvelopele de la Floreşti sunt exportate, în premieră, către Finlanda, Cipru, Africa şi Thailanda. La sfârşitul anilor ’70, uzina ajunge la o producţie de 1 milion de anvelope – velo, moto, turism, camion, tractor şi agricole.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

Adaugati comentariu