Advertisement
topul brokerilor
Home Administrare flote Asigurări Topul brokerilor de asigurare în 2019. Câte poliţe auto au intermediat

Topul brokerilor de asigurare în 2019. Câte poliţe auto au intermediat

Lider pe segmentul intermediarilor în asigurări rămâne, ca şi în 2018, Safety Broker, cu o cotă de 7,33%, urmat. în Topul brokerilor, de Marsh Broker de Asigurare Reasigurare, cu 6,99%.

Asigurătorii şi-au distribuit şi anul trecut marea majoritate a poliţele RCA şi Casco prin brokerii de asigurare, datele ASF aratând că aceştia au intermediat prime în valoare de 5,37 miliarde de lei, adică 85% din piaţa asigurărilor auto.

Potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară, pe parcursul anului trecut, brokerii de asigurare au intermediat prime în valoare de 3,65 miliarde de lei pe segmentul RCA + CMR, în creştere cu aproape 11% comparativ cu rezultatul din 2018, când valoarea poliţelor auto obligatorii vândute de intermediari a fost de 3,29 miliarde de lei. În acelaşi timp, primele intermediate pe segmentul Casco au urcat cu 16% faţă de 2018, de la 1,47 miliarde de lei la 1,71 miliarde de lei.

În ceea ce priveşte veniturile din activitatea de intermedierea pe clase de asigurări generale , anul 2019 a adus pentru brokerii de asigurare o creştere cu 14,55%, până la 1,16 miliarde de lei. Din această sumă, 526,4 milioane de lei reprezintă veniturile obţinute din intermediarea poliţelor RCA, cu o pondere de 45,38% în total, iar 276,1 milioane de lei, veniturile obţinute din vânzarea asigurărilor Casco, cu o pondere de 23,8% în total.

Topul brokerilor de asigurări asigurări

La finalul anului trecut erau înregistraţi în evidenţele ASF un număr de 287 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare (faţă de 342 la finele anului 2017), din care 276 societăţi active, 1 societate cu activitatea interzisă temporar şi 10 societăţi cu activitatea suspendată.

Conform supraveghetorului pieţei, primii 10 brokeri deţin o cotă de piaţă cumulată de 46,58%, similar cu situaţie de anul trecut.

Liderul pe segmentul intermediarilor rămâne, ca şi în 2018, Safety Broker, cu o cotă de 7,33%, urmat de Marsh Broker de Asigurare Reasigurare (6,99%). Pe locul trei şi patru se plasează Destine Broker, cu o cotă de 5,51% şi Transilvania Broker, cu 5,46%. Top 5 este încheiat de Inter Broker, cu o cotă de piaţă de 5,04%. Pe locurile următoare s-au plasat: Daw Management – 4,08%, Campion Broker de Asigurare – 3,74%, UniCredit Insurance Broker – 3,61%, Porsche Broker de Asigurare – 2,64% şi Millenium Insurance Broker – 2,19%.

Raportul ASF arată că anul trecut, ca şi în 2018, clasamentul asigurătorilor pentru care brokerii intermediază cele mai multe poliţe este dominat de societăţile care practică RCA.

Din punctul de vedere al ponderii primelor intermediate de companiile de brokeraj, situaţia asigurătorilor este următoarea: Euroins România, cu o pondere de 97,77% a primelor intermediate, City Insurance – 90,82%, Grawe Romania – 67,47%, Omniasig – 65,6%, Uniqa Asigurări – 61,96%, Groupama Asigurări – 59,8%, Generali Romania – 58,74%, Allianz-Ţiriac Asigurări – 56,24%, Asirom – 49,38%, ING Asigurări de Viaţă – 14,11%.

„Astfel, din punct de vedere al canalelor de vânzare, brokerii de asigurare şi/sau de reasigurare deţin o pondere importantă în portofoliul asigurătorilor din România, astfel că pentru 4 dintre ei, contractele de intermediere/brokeraj sunt importante, aducând peste 90% din veniturile acestora”, menţionează reprezentanţii ASF.

 

CITEŞTE ŞI:

Din 16 mai, se menţin unele restricţii de circulaţie în afara localităţilor. Ce se întâmplă în rest

Certificatul de urgenţă este „o sarcină excesivă”. Vezi pentru cine

Fiat Professional amânare rate cu 12 luni

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

plafonarea tarifelor RCA
Asigurări

Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA până la finalul anului

Guvernul a discutat, joi, în primă lectură, proiectul de act normativ inițiat...

tarifele de primă maxime
Asigurări

ASF propune prelungirea HG care stabileşte tarifele de primă maxime pentru polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus prelungirea până la 31 decembrie...

Eazy Asigurări
Asigurări

Compania Eazy Asigurări intră pe piața RCA

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a acordat companiei Eazy Asigurări autorizația...

FGA
Asigurări

Denunțarea contractelor de asigurare emise de Euroins. Clarificările FGA

Contractele de asigurare emise de către societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA rămân valabile,...