Din 16 mai, se menţin unele restricţii de circulaţie în afara localităţilor. Ce se întâmplă în rest

Începând cu 16 mai, în interiorul localităţilor vor mai fi restricţii de circulaţie, însă deplasarea între localităţi se va face după anumite reguli, ce urmează să fie stabilite, a anunţat premierul Ludovic Orban.
restricţii de circulaţie

“În interiorul localităţii va fi o deplasare fără restricţii. Pentru deplasarea în afara localităţii se vor păstra anumite restricţii de circulaţie, pe care urmează să le definim în perioada care va urma. Dar va exista posibilitatea de deplasare şi în afara localităţilor. (…) Ridicarea restricţiilor se va face în etape, gradual, vom lăsa un timp pentru a vedea dacă contextul epidemiologic evoluează într-un fel sau altul, apoi putem ridica şi alte restricţii.”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a afirmat că nu poate renunţa la restricţia legată de spectacole.

“Nu cred că se poate renunţa la restricţia legată de spectacole, unde se aduna un număr foarte mare de persoane şi riscul de transmitere a virusului este foarte mare. În general, locurile în care se adună foarte multă lume şi stau o perioadă de timp şi la o distanţă mică se vor relua mai greu”, a precizat premierul.

Acesta a arătat că în privinţa parcurilor, riscul epidemiologic este relativ scăzut şi probabil vor face parte dintre măsurile de relaxare. „Există o excepţie, şi anume, locurile de joacă pentru copii, unde există un risc epidemiologic mai mare şi este posibil ca şi în cazul în care parcurile se vor deschide, locurile de joacă să rămână în continuare închise. Va rămâne restricţia legată de numărul maxim de persoane care pot să stea sau care se pot deplasa şi care va rămâne la trei persoane”, a spus Ludovic Orban.

Acesta a adăugat că hotelurile ar putea funcţiona normal, dar restaurantele vor rămâne închise.

”În privinţa restaurantelor, riscul epidemiologic este mare, pentru că nu poţi să porţi mască. Este foarte greu să asiguri distanţa între comeseni şi izolarea între diferitele mese. Se ştie că transmiterea se face prin particulele pe care le scoatem când vorbim mai tare, mai tuşim, particulele pot circula la distanţe mari, mai ales unde este aer condiţionat”, a explicat premierul.

 

 

CITEŞTE ŞI:

Certificatul de urgenţă este „o sarcină excesivă”. Vezi pentru cine

Fiat Professional amânare rate cu 12 luni

Ce trebuie să ştim în caz de accident auto numai cu avarierea vehiculelor

 

Adaugati comentariu