Advertisement

Hyundai Elantra vs Renault Megane Sedan
Home Piaţa auto Autoturisme Test comparativ Hyundai Elantra vs Renault Megane Sedan

Test comparativ Hyundai Elantra vs Renault Megane Sedan

Cum să primești spațiu interior de clasă medie și portbagaj de peste 450 l la preț inferior unui hatch compact? Simplu: cumperi un Hyundai Elantra sau un Renault Megane Sedan! Foto: Bogdan Paraschiv

Design exterior

Sus cu spațiul, jos cu prețul! Ampatamentul mai mare și lungimea superioară recomandă sedanurile compacte familiștilor și companiilor, în detrimentul surorilor hatch. În special est-europenii, firi mai practice, preferă să renunțe la „fițe“ în favoarea aspectului practic, iar producătorii i-au „ochit“ perfect, oferindu-le aceste sedanuri. În Europa Centrală și de Vest nu le veți întâlni în oferta producătorilor, și nici nu e de mirare: dacă priviți cel mai popular exemplu, Dacia, veți vedea că în România Logan se vinde clar mai bine decât sora hatch, Sandero, în timp ce în vest, balanța atârnă invers. Revenind la „oile“ noastre, în 2018, pe plaiuri mioritice s-au vândut 2.027 unități Renault Megane Sedan și 609 unități Hyundai Elantra. Iată de ce…

Renault Megane Sedan

Păi, în primul rând, datorită aspectului exterior: nu mai avem de-a face cu sedanuri derivate din hatch-uri prin adăugarea unui al treilea volum, ci de modele cu linii care curg firesc, dezvoltate independent. Siluetele dinamice de sedan-coupe creează emoții, iar liniile elaborate dau impresia de modele premium. În special la Megane Sedan, care, deși a apărut pe piață în iulie 2016, se păstrează la fel de „fresh“ ca în momentul lansării, cu a sa zonă frontală împrumutată de la Megane hatchback, și cu spatele a la Talisman. Versiunea de top, Intens, stă pe jantele opționale de 17 inci (328 euro fără TVA) și se expune mândru în nuanța alb metalizat (328 euro). Nu a primit, încă, un facelift, așa cum s-a întâmplat cu Elantra, apărut pe piață în 2016.

Hyundai Elantra

Vezi aici care este cel mai bun model break din segment!

Coreeanul a fost restilizat la sfârșitul lui 2018, fapt evident în zona frontală, unde noile blocuri optice ascuțite „mușcă“ din calandrul supradimensionat. Pare un model de sine stătător, pentru că nu împrumută elemente exterioare de la fratele hatchback i30, iar asta îi accentuează originalitatea. Vârful de gamă, Exclusive, rulează pe jantele standard de 17 inci, îmbrăcat în straie albastru metalizat (340 euro). Dacă exterioarele sunt la fel de șic, interioarele adoptă filosofii cum nu se poate mai diferite.

Pentru dotare, materiale și asamblări apasă 2.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismePiaţa auto

Noul Fiat 600 este disponibil în România

FIAT revine în segmentul B cu noul Fiat 600. Supranumit fratele mai...

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...